Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ (τέσσερα γκολ) ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τη Μίντιλαντ και έκανε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία του Καρέλη που έφυγε μόνος στο 5΄ αλλά καθυστέρησε να πλασάρει και τον πρόλαβαν οι αμυντικοί και δεν πτοήθηκε ούτε από το γκολ που δέχθηκε στο 13΄. Ο Λαούριντσεν «γέμισε» με φάουλ στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα.

Η απάντηση ήταν άμεση, με τον Καρέλη να κερδίζει πέναλτι από τον Γιάνσεν και τον Μπεργκ να ισοφαρίζει από τη "βούλα" στο 21΄. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι οι ίδιοι παίκτες ήταν πρωταγωνιστές με τον Σουηδό να σκοράρει μετά από προσπάθεια του Καρέλη και να κάνει την ανατροπή. Εως το τέλος του ημιχρόνου οι Πράσινοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες με τη «βολίδα» του Λαγού στο 39΄ και το πλασέ του Μπεργκ στο 41΄. Ο Σουηδός ήταν ασταμάτητος και στο 45΄ διαμόρφωσε το 3-1 με άριστο «τελείωμα» μετά από μακρινή πάσα του Τριανταφυλλόπουλου.

Οι δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού ήταν σε απίστευτη μέρα και συνέχισαν να ταλαιπωρούν τους αμυντικούς της Μίντιλαντ με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου. Στο 46΄ ο Καρέλης και στο 49΄ ο Μπεργκ έχασαν κλασικές ευκαιρίες για να αυξήσουν το σκορ, ενώ στο 58΄ ο Σβιατσένκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, όταν ανέτρψε τον Καρέλη που έφευγε επικίνδυνα σε αντεπίθεση.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου τράβηξαν το πόδι από το γκάζι, ωστόσο έφτασαν σε τέταρτο γκολ στο 89΄ με τον Μπεργκ απλώς να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα (αν και η UEFA το χρέωσε αρχικά ως αυτογκόλ στον Λαούριντσεν) μετά την προσπάθεια του Νάνο και την κόντρα πάνω στον Λαούριντσεν. Το 4-1 ουσιαστικά στέλνει από σήμερα στους ομίλους την ελληνική ομάδα, η οποία στη ρεβάνς δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Τριανταφυλλόπουλο που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο (77΄-81΄).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μέντες, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (78΄ Μπούι), Πράνιτς, Καρέλης (78΄ Πέτριτς), Ντίνας (67΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60΄ Λάρσεν), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (22΄ Ονουάτσου, 85΄ Γιάν

tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!