Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο πιο ανώδυνος τρόπος να χάσετε βάρος είναι μειώνοντας έξυπνα τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά. Κι αν επιδιώξετε να τις μειώσετε κατά 500 την ημέρα, σε περίπου ένα μήνα θα έχετε καταφέρει να χάσετε 2-3 κιλά, χωρίς εξαντλητικές δίαιτες που στη συνέχεια σας επιστρέφουν αυτά που χάσατε... διπλάσια.

Αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς
Μπορεί να είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά που ευεργετούν την καρδιά, αλλά τα λιπαρά παραμένουν λιπαρά. Ειδικά όταν βρίσκονται σε μεγάλα μπολ, μας ωθούν να τρώμε ακόμη περισσότερο και αν σκεφτείτε ότι 100 γραμμάρια καρύδια ή φουντούκια ξεπερνούν τις 600 θερμίδες, καλό θα ήταν να ασκείτε έλεγχο στο πόσο καταναλώνετε. Αν δεν μπορείτε να τους αποχωριστείτε, παραμείνετε σε μια μικρή χούφτα και προτιμήστε τα φιστίκια Αιγίνης.

Μην τρώτε βλέποντας τηλεόραση
Όλοι ξέρουμε πως η καθιστική ζωή είναι ο κύριος λόγος που τα κιλά συσσωρεύονται στο σώμα μας και δεν λένε να φύγουν τόσο εύκολα όσο έρχονται. Σύμφωνα και με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, μάλιστα, το να τρώμε βλέποντας τηλεόραση, που αποτελεί άλλη μια συνήθεια της καθιστικής ζωής, μπορεί να μας κάνει να καταναλώσουμε σχεδόν 300 θερμίδες περισσότερες από αυτές που θα καταναλώναμε αν τρώγαμε κανονικά στο τραπέζι. Πατήστε, λοιπόν, το off, φάτε στο τραπέζι και ανταλλάξτε μία ώρα τηλεόρασης με μία ώρα περπάτημα. Με αυτό το συνδυασμό θα γλιτώσετε περισσότερες από 500 θερμίδες.


Πείτε «όχι» στις σάλτσες και τα πρόσθετα στις σαλάτες
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας τη σαλάτα με ένα υγιεινό γεύμα, αυτό όμως δεν ισχύει όταν η σαλάτα «κολυμπάει» σε σάλτσες από μαγιονέζα, κρουτόν, καραμελωμένα καρύδια, μπέικον, αβοκάντο, αποξηραμένα φρούτα και άλλες θερμιδικές βόμβες ικανές να τινάξουν τη ζυγαριά σας στον αέρα. Περιοριστείτε σε μία από τις παραπάνω επιλογές μια στο τόσο και αποφύγετε να εξαφανίζετε όλο το λάδι της χωριάτικης με το ψωμί σας.
Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα
Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, ένα μεγαλύτερο πιάτο το φορτώνουμε ασυναίσθητα με περισσότερο και όσο το πιάτο μας έχει ακόμη φαγητό, τείνουμε να το καταναλώνουμε. Προτιμήστε μικρότερα πιάτα, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να φάτε 20-25% λιγότερο, χωρίς να το καταλάβετε!


Μετρήστε τα... πατατάκια
Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορείτε να φάτε μόνο ένα, αλλά το να τα αρπάζετε από το μπολ χούφτα-χούφτα ή να τρώτε όλο το σακούλι μόνοι σας είναι υπερβολή. Έχετε υπόψη σας ότι μια μερίδα σημαίνει περίπου 15 πατατάκια, δηλαδή γύρω στις 100-150 θερμίδες. Αν αναλογιστείτε πόσες φορές έχετε μείνει στα 15 πατατάκια κι όχι στις 15 χούφτες, θα καταλάβετε πόσες θερμίδες θα γλιτώνετε από δω και πέρα.
Προσέξτε τα κοκτέιλ σας
Είναι νόστιμα, δροσερά, απολαυστικά, αλλά ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν τόσο παχυντικά, όσο και ένα σουβλάκι, ειδικά αν τα καταναλώνετε 2-2 στην καθισιά σας. Επιλέξτε κοκτέιλ πιο ελαφριά με σόδα, ανθρακούχο νερό, χυμό κράνμπερι, πείτε «όχι» στην έξτρα ζάχαρη που προστίθεται σε μερικά και κρατήστε τα δροσερά και απλά, χωρίς να ξεπερνάτε τα δύο.


Μειώστε τα ζυμαρικά
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, 1 φλιτζάνι μακαρόνια φτάνει τις 220 θερμίδες. Το πιάτο μας, όμως, δεν περιέχει ποτέ μόνο 1 φλιτζάνι ζυμαρικών, αλλά τριπλάσια ποσότητα, ίσως και περισσότερη, εκτινάσσοντας τις θερμίδες τους στα ύψη. Ακόμη κι αν δεν τηρήσετε την ποσότητα του ενός φλιτζανιού, συνηθίστε να μη γεμίζετε το πιάτο σας με ένα βουνό από μακαρόνια με σάλτσα και κινηθείτε πιο συγκρατημένα.
Ακολουθώντας συνδυαστικά τις παραπάνω συμβουλές, οι θερμίδες που μπορείτε να κόψετε καθημερινά ενδέχεται να ξεπερνούν τις 500, βοηθώντας σας να φτάσετε στο στόχο σας με σταθερά και ασφαλή βήματα.
clickatlife.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!