Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Σε καιρούς μνημονίων οι ελληνικοί σύλλογοι σκέφτονται και κλαίνε τα λεφτά που έδιναν πριν από χρόνια σε παίκτες που ήρθαν και δεν ακούμπησαν.

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ

Πριν από έξι χρόνια, τέτοιες μέρες, ο Ολυμπιακός έδινε το ποσό-ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων ευρώ (για το 70% των δικαιωμάτων) για να αποκτήσει τον Ντιόγκο.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήταν το παιδί -θαύμα της Πορτουγκέζα τον οποίο είχαν ανακαλύψει οι άνθρωποι των πρωταθλητών στα γήπεδα της Β’ Βραζιλίας.
Ηρθε με τυμπανοκρουσίες, αλλά δεν προσέφερε παρά ελάχιστα κι έφυγε… νύχτα.
Από το 2010 γυρίζει από ομάδα σε ομάδα στη Βραζιλία (Σάντος, Φλαμένγκο, Πορτουγκέζα, Παλμέιρας) χωρίς να ανακτήσει ποτέ επαφή με τα δίχτυα.
Διαδοχικοί τραυματισμοί, μόνιμο ντεφορμάρισμα και ένα ακόμη χαμένο ταλέντο. Είναι μόλις 27 ετών, αλλά έτσι όπως πάει σύντομα θα κόψει το ποδόσφαιρο…

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Ηρθε μαζί με τον Ντιόγκο. Σπαταλήθηκαν 2 εκατ. ευρώ για το 65% των δικαιωμάτων του για… ένα γκολ και πλήθος τραυματισμών. Το 2011 τον πήρε ο ΠΑΟΚ, έπαιξε ένα (!) ματς και έκτοτε εξαφανίσθηκε. Ο 28χρονος μπακ γυρίζει στις μικρές κατηγορίες της Βραζιλίας (Μπαρουέρι, Γκοϊανιένσε, Βίλα Νόβα, Μότζι Μίριμ) με ελάχιστες συμμετοχές.

ΜΟΪΣΕΣ ΟΥΡΤΑΔΟ
Τον έφερε ο Βαλβέρδε ως… εξολοθρευτή το 2010.
Δόθηκαν κοντά στα δυο  εκατ. ευρώ στην Εσπανιόλ για τον Ισπανό αμυντικό χαφ που απογοήτευσε. Έφυγε την επόμενη χρονιά. Πήγε στη Γρανάδα, ενώ πέρυσι κατέληξε στη Β’ Ισπανίας για τη Χιρόνα. Στα 33 του έμεινε χωρίς ομάδα…

MAT ΝΤΑΡΜΠΙΣΙΡ
Δεν τον λες ακριβώς αποτυχημένο, αλλά τρία εκατ. ευρώ που έδωσαν το 2009 οι «κόκκινοι» στη Μπλάκμπερν για να τον πάρουν δεν είναι λίγα. Έμεινε στην ιστορία για το γκολ στον τελικό με την ΑΕΚ. Φεύγοντας από τον Πειραιά πήρε την κατηφόρα (Μπέρμιγχαμ, Νότιγχαμ, Ολνταμ και Μπλάκπουλ).

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΣΟΟΥΖΑ
Από τις μεγαλύτερες αποτυχίες στην ιστορία των μεταγραφών στην Ελλάδα.
Τον έφερε αντί 3 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκος από τη Φλαμένγκο το 2008 για να σκίσει τα δίχτυα. Μαύρο χάλι και μετά από έξι μήνες… αντίο.
Ο Βραζιλιάνος φορ από τότε έκανε ανεπιτυχή περάσματα από Κορίνθιανς, Μπαΐα και Βιτόρια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ
Ο ΠΑΟΚ το 2009 ξόδεψε περί τα 2 εκατ. ευρώ (τα περισσότερα που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια) για τον νεαρό τότε άσο ώστε να τον πάρει από τον Εργοτέλη. Ο Ελληνας επιθετικός δεν μπόρεσε ποτέ να δικαιολογήσει αυτά τα λεφτά και σύντομα αποχαιρέτησε την Τούμπα.

ΑΝΤΕ ΡΟΥΚΑΒΙΝΑ
Το καλοκαίρι του 2008 ο ΠΑΟ έδωσε 2,8 εκατ. ευρώ στη Χάιντουκ για τον Κροάτη μεσοεπιθετικό. Μεγάλο ταλέντο, αλλά λίγο μυαλό. Αποτέλεσμα να γυρίσει στην πατρίδα του δυο χρόνια μετά, χωρίς να αφήσει κάτι για να τον θυμούνται οι φίλοι του «τριφυλλιού».

ΣΙΝΤΝΕΪ ΓΚΟΒΟΥ
Ο ΠΑΟ δεν έδωσε ούτε ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Λιόν, αλλά ακόμη κλαίει το 1,5 εκατ. ευρώ που είχε ως ετήσιο συμβόλαιο ο Γάλλος. Δεν έκανε το παραμικρό και με ένα γκολ σε 20 ματς έφυγε το 2011 μετά από δέκα στείρους μήνες στην Παιανία.

http://www.4news.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!