Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

«Η εκτέλεση είναι μία ωμή, άγρια διαδικασία. Εάν όμως η αμερικανική κοινωνία επιμένει στη θανατική ποινή, οφείλει να σταματήσει να προσποιείται, να ξεχάσει τη θανατηφόρα ένεση και να επιστρέψει σε άλλες πιο πρωτόγονες – και αλάνθαστες - μεθόδους, όπως είναι η γκιλοτίνα ή το εκτελεστικό απόσπασμα».
Αυτή είναι η άποψη ενός από τους πιο διαπρεπείς εφέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Αλεξ Κοζίνσκι. Εάν τα ίδια ακριβώς υποστήριζε οποιοσδήποτε άλλος, θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει ότι πρόκειται για ένα ακόμη ειρωνικό σχόλιο πάνω σε έναν βάναυσο αμερικανικό αναχρονισμό. Ο Κοζίνσκι όμως, διορισμένος επί Ρόναλντ Ρίγκαν, είναι γνωστός στις ΗΠΑ για τις αιρετικές απόψεις του. Και όταν λέει επιστροφή σε «παραδοσιακές μεθόδους» εκτέλεσης σοβαρολογεί.

Ο αμερικανός δικαστής δεν είναι κατά της θανατικής ποινής, σύμφωνα με την «Ουάσινγκτον Ποστ». Είχε όμως ανέκαθεν αντιρρήσεις με τον τρόπο που τα αμερικανικά δικαστήρια διαχειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα. Αφορμή για να ταράξει τα νερά στάθηκε και αυτή τη φορά μία δικαστική απόφαση: το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας άναψε το πράσινο φως για την εκτέλεση του 55χρονου θανατοποινίτη Τζόζεφ Ρούντολφ Γουντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία τής πρώην συντρόφου του και του πατέρα της, το 1989.

http://www.seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!