Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Εγκρίθηκε η υλοποίηση δύο προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους νέους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.  Συγκεκριμένα, τα δύο προγράμματα αφορούν στην επαγγελματική κατάρτιση 7.000 αποφοίτων ΙΕΚ, καθώς 1.200 άνεργων επαγγελματιών στον τομέα της Υγείας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής:
«Μετά από συνεννόηση με τη πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας  και Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκρίθηκε η υλοποίηση δύο προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης για άνεργους νέους.
 Ειδικότερα, το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει συνολικό προϋπολογισμό € 40 εκατ. και αφορά στην κατάρτιση 7.000 αποφοίτων ΙΕΚ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.  
 Αντιστοίχως το πρόγραμμα το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας έχει συνολικό προϋπολογισμό € 14,4 εκατ. και αφορά στην κατάρτιση 1.200 νέων άνεργων επαγγελματιών υγείας τον τομέα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 200 ώρες θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση διάρκειας 8 μηνών σε μονάδες και υπηρεσίες του ΠΕΔΥ πανελλαδικά.» 
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!