Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Το εγκώμιο του προέδρου και ιδρυτή της γνωστής εταιρείας Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου πλέκει το Bloomberg τονίζοντας πως είναι ο κρυμμένος δισεκατομμυριούχος από την Ελλάδα που ανεβαίνει σταδιακά με άξονα την ανάπτυξη της επιχείρησής του.
Οπως σημειώνει, ο Ιάκωβος Κουρτέσης, αναλυτής της Πειραιώς Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ: "Η οικογένεια Κουτσολιούτσου κατάφερε να πάρει την εταιρεία από μια πολύ δύσκολη περίοδο, όταν υπήρχε αμφιβολία αν η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Με στρατηγικές συμφωνίες κατάφερε να απλωθεί στην Κίνα, ενώ υπάρχουν προοπτικές για επέκταση στη Ρωσία και τη Λατινική Αμερική".
Ο κ. Κουτσολιούτσος ελέγχει το 36% εταιρείας, κάτι που εκτιμάται σε 1 δισ. δολάρια. Ο 71χρονος επιχειρηματίας έχει τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία που προέρχονται από το μερίδιο των πωλήσεων και των μερισμάτων, σύμφωνα με το Δείκτη Bloomberg για τους Δισεκατομμυριούχους.
Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας το άνοιξε το 1982 στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με τη σύζυγό του Αικατερίνη. Μετά από 15 χρόνια μπήκε στο χρηματιστήριο, ενώ συνενώθηκε με τα Duty Free Shops και την Elmec Sport, το 2010. Ο γιος του κ. Κουτσολιούτσου, Γιώργος, αυτή τη στιγμή είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η εταιρεία προχώρησε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πουλώντας 9,5% των μετοχών στην κινεζική Fosun το 2011, η οποία ενίσχυσε την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα.
Είναι σαφές, σημειώνει το Bloomberg, οι επιδόσεις της Folli Follie έρχονται σε αντίθεση με την αδυναμία της ευρύτερης ελληνικής οικονομίας.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!