Παρασκευή 16 Μαΐου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε φέτος  στην Αγγλία. Ο τίτλος που μέχρι και τα μέσα της κούρσας παιζόταν στα ίσια από 7 ομάδες, κατέληξε τελικά, για μια ακόμη χρονιά, στην πόλη του Manchester, μόνο που αυτή τη φορά ήταν οι φίλοι της City που βγήκαν στους δρόμους της πόλης για τα επινίκια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, που επιβεβαιώνει την κυριαρχία της πόλης στην Barclays Premier League, ότι από τα τελευταία 8 πρωταθλήματα τα 7 κατέληξαν εκεί, 5 η United και 2 η City, και μόνο η Chelsea κατάφερε την περίοδο 2009-10 να σπάσει το δίδυμο. Τη ManCity θα ακολουθήσουν στους ομίλους του Champions League η Liverpool και η Chelsea ενώ η Arsenal θα αγωνιστεί στα Play off της διοργάνωσης. Στο Europa League θα αγωνιστούν Everton, Tottenham και Hull City που κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας που θα γίνει το Σάββατο στις 19.00 κι επειδή  αντίπαλος της είναι η Arsenal που θα αγωνισθεί ούτως ή άλλως σε ανώτερη διοργάνωση , κέρδισε το προνόμιο συμμετοχής ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Έκπληξη πρώτου μεγέθους ο αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περυσινής πρωταθλήτριας ManUnited που βίωσε με σκληρό τρόπο τη μετάβαση στη μετά Ferguson εποχή. Στην Championship υποβιβάστηκαν οι Norwich, Fulham και Cardiff και αντίστοιχα προβιβάστηκαν οι Leicester και  Burnley ενώ το τρίτο χρυσό εισιτήριο θα κριθεί στις 24 Μαΐου στον τελικό των Play offs ανάμεσα σε Q.P.R και Derby.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 ARSENAL - HULL

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τελείωσε και η φετινή Bundesliga με τη Bayern να πανηγυρίζει τον 6ο τίτλο στις 10 τελευταίες διοργανώσεις  και τον δεύτερο συνεχόμενο. Παρά την αγωνιστική κοιλιά που εμφάνισε στο τέλος της περιόδου η διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες ήταν χαώδης κατά τη διάρκεια της σεζόν . Η ομάδα του Guardiola θα έχει το Σάββατο την ευκαιρία να κάνει και το double στον τελικό του κυπέλλου με την Dortmund.  Τους Βαυαρούς θα συνοδέψουν στους ομίλους του Champions League η Dortmund και η Schalke04 ενώ στα προκριματικά θα διεκδικήσει την είσοδο της η Leverkusen. Στο Europa League προκρίθηκαν οι Wolfsburg, MGladbach και Mainz 05. Υποβιβάστηκαν στην Bundesliga2 η Braunschweig και η Nurnberg ενώ το ιστορικό Hamburg θα διεκδικήσει την παραμονή του σε διπλούς αγώνες με την Greuther Furth. Το πρώτο παιχνίδι έγινε ήδη στο Αμβούργο και το τελικό 0-0 αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει την Κυριακή 19.00 στην έδρα της Furth. Την άνοδο στη Bundesliga έχουν ήδη κερδίσει οι Koln και  Paderborn.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 DORTMUND BAYERN
                                                 ΚΥΡΙΑΚΗ 18.00 GREUTHER FURTH HAMBURG

ΙΣΠΑΝΙΑ

Τι να πει κανείς για το φινάλε της φετινής La Liga. Κάθε υπολογισμός με βάση τη λογική και όλες οι προβλέψεις πήγαν περίπατο με τους τρεις μονομάχους να «καταφέρνουν» τις δυο τελευταίες και κρίσιμες αγωνιστικές να μην πετυχαίνουν ούτε μια νίκη και να φέρνουν τα πάνω κάτω . Η Real που δυο εβδομάδες πριν φαινόταν ανίκητη , τελικά τέθηκε εκτός από δυο τραγικές εμφανίσεις και μόλις ένα βαθμό από τα ματς με Valencia και Celta. Η Atletico είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τον τίτλο, εκμεταλλευόμενη τις ισοπαλίες της Barcelona με Getafe και Elche, αλλά κι αυτή έβγαλε τα μάτια της παίρνοντας μόλις ένα βαθμό από Levante και Malaga. Έτσι φθάσαμε στον τελικό, στο ματς της χρονιάς, εκεί που θα κριθούν όλα. Η Atletico στέφεται πρωταθλήτρια ακόμα και με ισοπαλία ενώ η Barca παίζει μόνο για νίκη. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν φέτος αντιμέτωπες συνολικά 5 φορές με τους ροχιμπλάνκος να έχουν σημειώσει τη μοναδική νίκη και τα υπόλοιπα 4 ματς να τελειώνουν ισόπαλα. Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο πάθος και τη δύναμη που θα βγάλουν οι δυο ομάδες, πέρα από συστήματα και τακτικές. Μεγάλη μάχη γίνεται και στην ουρά της βαθμολογίας , όπου Almeria, Getafe, Granada, Osasuna και Valladolid θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δυο θέσεις που οδηγούν στη Segunda , εκεί που έχει ήδη πέσει η Betis.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 BARCELONA – ATLETICO MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Τελευταία αγωνιστική και στο Campionato με ελάχιστες εκκρεμότητες. Ο τίτλος κατέληξε ήδη στη Juventus ενώ την είσοδο στους ομίλους του ChLeague εξασφάλισε  η Roma. Η Napoli θα παίξει στα play off και η  Fiorentina έκλεισε θέση στους ομίλους του Europa. Η Inter θα την ακολουθήσει στην ίδια διοργάνωση  κι ένα εισιτήριο μένει να κριθεί ανάμεσα σε Torino, Parma, Milan και HellasVerona με τις δυο πρώτες να έχουν σαφές πλεονέκτημα. Στη Serie B υποβιβάστηκαν ήδη Bologna, Catania και Livorno.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45 FIORENTINA – TORINO

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!