Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Διπλάσιο σε μέγεθος από το Τέξας και τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γερμανίας, το Le Parc Naturel de la Mer De Corail στη Νέα Καληδονία άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες και δικαίως κέρδισε τον τίτλο του μεγαλύτερου θαλάσσιου πάρκου του κόσμου. 
Το πάρκο εκτείνεται σε 1.300.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα- τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα - και είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή στον πλανήτη.
Εκτός όμως από το τεράστιο μέγεθός του, το ωκεάνιο πάρκο στο Νότιο Ειρηνικό είναι το καταφύγιο για μια τεράστια ποικιλία της θαλάσσιας ζωής.
Στο Le Parc Naturel de la Mer De Corail φιλοξενούνται 48 διαφορετικά είδη καρχαριών, 25 είδη θηλαστικών, 19 είδη πουλιών και πέντε είδη θαλάσσιας χελώνας, συμπεριλαμβανομένων των απειλούμενων πράσινων χελώνων. Στο βυθό εκτείνονται πάνω από 1,1 εκατομμύρια στρέμματα κοραλλιογενών υφάλων που δίνουν το όνομά τους στο πάρκο. 
Δεν είναι όμως το μόνο φυσικό καταφύγιο στη Νέα Καληδονία με αριθμούς ρεκόρ. Περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας, στο απομακρυσμένο γαλλικό έδαφος βρίσκεται η Grand Lagon Sud, η μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα του κόσμου και Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, καθώς και ο δεύτερος μεγαλύτερος κοραλιογενής ύφαλος στον κόσμο, μετά από αυτόν της Αυστραλίας.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!