Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μπορεί ο 35χρονος Νίκος Φωκάς να αφιέρωσε αρκετές ώρες για αποτυπώσει σε μια φωτογραφία το τέλειο πέταγμα ενός πουλιού, αλλά η πολύωρη προσπάθεια άξιζε μιας τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό World Bird Photo Contest που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά από τις εκδόσεις Lynx Edicions. Στη φωτογραφία, που χάρισε τη νίκη στον Έλληνα φωτογράφο απεικονίζεται ένα αποδημητικό είδος πουλιού το οποίο περνά μεγάλο κομμάτι τη ζωή του πετώντας.

«Στη μελέτη μου για το συγκεκριμένο πουλί παρατήρησα ότι πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό για να φάνε μικρά έντομα. Βρήκα, λοιπόν, ένα σημείο στα Σπάτα και ακολουθώντας μια ειδική τεχνική προεστίασης, έστησα "καραούλι". Η βραβευμένη φωτογραφία προήλθε μετά από 3000 αποτυχημένα κλικ σε διάρκεια 2 χρόνων», εξήγησε ο κ. Φωκάς, ο οποίος εργάζεται ως περιβαλλοντολόγος στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Και επισήμανε ότι μια καλή φωτογραφία με πουλιά δεν είναι θέμα τύχης αλλά αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών δουλειάς και μελέτης για το είδος.
«Να τονίσουμε, εξάλλου, ότι στους διαγωνισμούς φωτογραφίας, δεν δέχονται εικόνες που έχουν υποστεί μεγάλη επεξεργασία. Στέλνεις μάλιστα και την αρχική φωτογραφία προκειμένου η κριτική επιτροπή να δει την επεξεργασία στην εικόνα που συμμετέχει στο διαγωνισμό. Έτσι, η εικόνα από μόνη της πρέπει να είναι καλή. Προσωπικά, επειδή υστερώ στο photoshop, έκανα μια υποτυπώδη επεξεργασία στην εικόνα μου που κέρδισε».

Ο Έλληνας νικητής, δηλώσε αποφασισμένος να συνεχίσει τις εξορμήσεις στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ψάχνοντας τα αγαπημένα του πουλιά, που αποτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο είδος φωτογράφισης.

http://www.thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!