Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και οι Ελβετοί. Στη χώρα διενεργείται δημοψήφισμα για να αποφασιστεί ο κατώτατος μισθός που θα καταβάλλεται προς τους εργαζομένους.
Αν εγκριθεί το αίτημα του δημοψηφίσματος, οι εργοδότες θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κατώτατο μισθό 3.263,73 ευρώ.
Σύμφωνα με τους υπέρμαχους του μέτρου αυτού, η αμοιβή αυτή είναι απαραίτητη, ώστε να ζουν οι Ελβετοί αξιοπρεπώς καθώς η Ζυρίχη και η Γενεύη έχουν πάρα πολύ υψηλό κόστος ζωής, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Οι πολέμιοι του μέτρου αναφέρουν ότι το μέτρο θα αυξήσει πάρα πολύ το κόστος παραγωγής και θα αυξήσει την ανεργία, κάτι που θα πλήξει ιδιαίτερα τους νέους.
Τα εργατικά συνδικάτα είναι εξοργισμένα, καθώς η Ελβετία, μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, δεν έχει ένα ελάχιστο επίπεδο αμοιβής, όπως συμβαίνει στη γειτονική Γαλλία και Γερμανία.
Υποστηρίζουν ότι η επιβίωση με λιγότερο από 4.000 ελβετικά φράγκα το μήνα δεν είναι δυνατή, επειδή τα ενοίκια, η ασφάλιση υγείας και τα τρόφιμα είναι απαγορευτικά ακριβά.
Ο κατώτατος μισθός στη Γερμανία θα είναι 8,5 ευρώ την ώρα από το 2017.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!