Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος, έλυσε το γρίφο και ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της ΕΠΟ, την τελική αποστολή της εθνικής Ελλάδος. Είπε, όμως, ότι γνώριζε από πριν τους 23, στους οποίους είχε καταλήξει. Πρόκειται για χρονικό διάστημα τριών με τεσσάρων εβδομάδων πριν από την ανακοίνωση, με μόνες εκκρεμότητες τους Σιόβα και Μήτρογλου για τους οποίους περίμενε και το σκέφτηκε λίγο παραπάνω.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ο Πορτογάλος τεχνικός συμμορφώθηκαν την τελευταία στιγμή με τον κανονισμό της FIFA για προεπιλογή 30 ποδοσφαιριστών.
Η συνέντευξη Τύπου προβλήθηκε από το web TV της ΕΠΟ.
Ο Σάντος διευκρίνισε ότι η εθνική Ελλάδος ξεκινά προπονήσεις το απόγευμα της Δευτέρας, με επτά ποδοσφαιριστές να συμπεριλαμβάνονται και θα συνεχίσει με διπλή προπόνηση την Τρίτη και προπόνηση το απόγευμα της Τετάρτης. Κάπου εκεί, ανάμεσα στις προπονήσεις και τα φιλικά, θα κριθεί και η ετοιμότητα του Κώστα Μήτρογλου.


Οι 23 "εκλεκτοί" του Σάντος για τα τελικά της Βραζιλίας είναι:

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός),  Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).
"Διάλεξα ποδοσφαιριστές που με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια σε όλες τις θέσεις και σε τακτικά θέματα και από θέμα φυσικής κατάστασης. Σε ό,τι αφορά τον Μήτρογλου ξεχωριστά, παρακολούθησα πολύ προσεκτικά τα 30 λεπτά που έπαιξε στον τελευταίο αγώνα της Φούλαμ και έκρινα ότι βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση για να βρίσκεται στην αποστολή. Μην ξεχνάμε ότι αν υπάρξει πρόβλημα έχουμε περιθώριο μέχρι τις 2 Ιουνίου να κάνουμε αλλαγή ποδοσφαιριστή", δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Για τον Βαγγέλη Μόρα, ο Σάντος δήλωσε ότι έκανε πολύ καλή χρονιά στη Βερόνα, πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει θέσει εκείνος για να κληθεί και η εθνική Ελλάδος χρειαζόταν έναν ακόμη αμυντικό. "Μου κόστισε που έμεινε έξω ο Σιόβας, επειδή είχε αυτόν τον τραυματισμό", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου.
"Δεν είχα την ευκαιρία να δω τον Σιόβα ούτε στα φιλικά που έπαιξε ο Ολυμπιακός και άρα δεν τον κάλεσα. Αν τον είχα δει, θα έκανα το ίδιο με τον Μήτρογλου. Ο Βύντρα κλήθηκε επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο", πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
Σημειώνεται ότι ο Σάντος επέλεξε τελικά τον Γλύκο αντί του Τζόρβα, τον Μόρα αντί του Αβραάμ και άφησε εκτός του Αθανασιάδη και Φορτούνη.
"Η επιλογή τερματοφυλάκων ήταν πιο εύκολη αυτή τη φορά σε σχέση με το 2012", δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.
"Υπάρχουν και ήθελα στο ρόστερ παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν και σε διαφορετικές θέσεις", είπε ο Σάντος, αναφορικά με την κλήση μόνο τεσσάρων επιθετικών.


Εκτός έμειναν οι:


Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης)

Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός)

Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε)

Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν)

Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος)

Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός)

Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!