Σάββατο 26 Απριλίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Liverpool vs  Chelsea . Ένα παιχνίδι, που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή ή θα μπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην κορυφή, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων αυτό το weekend στο νησί. Για τους γηπεδούχους είναι το σημαντικότερο εντός έδρας ματς των τελευταίων 24 χρόνων. Για τους φιλοξενούμενους η τελευταία ευκαιρία να κλέψουν τον τίτλο πάνω στο νήμα. Η καλύτερη επίθεση της Premier απέναντι στην καλύτερη άμυνα. Μεγάλο το ενδιαφέρον και από πλευράς τακτικής κυρίως από αυτή του  Μουρίνιο. Θα είναι αρκετή η συνταγή της Μαδρίτης να σταματήσει τη μηχανή των 96 γκολ και το σερί των 11 συνεχόμενων νικών  σε ένα γήπεδο από το οποίο για να βρούμε την τελευταία ομάδα που έφυγε με τα δίχτυα της ανέπαφα θα πρέπει να γυρίσουμε στον προηγούμενο Σεπτέμβρη; Με δεδομένες τις απουσίες των Τσεχ και Τέρι στην άμυνα αυτό θα είναι πολύ δύσκολο οπότε το πιο πιθανό είναι ο Special one να χτυπήσει τους κόκκινους εκεί που πονάνε δηλαδή στη δική τους άμυνα μεταφέροντας όσο περισσότερο γίνεται τη μπάλα μέσα στην περιοχή τους. Όλα συνηγορούν ότι θα δούμε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλά γκολ παρά τις δηλώσεις του Πορτογάλου που υποβαθμίζουν τη σημασία του αγώνα για την ομάδα του και περιλαμβάνονται στα γνωστά πλέον mind games που χρησιμοποιεί. Ο τρίτος  διεκδικητής του τίτλου Manchester City φιλοξενείται στο Λονδίνο από την πάντα επικίνδυνη Crystal Palace, Κυριακή 18.10, με μόνο στόχο τη νίκη περιμένοντας συγχρόνως κάποιο δώρο από το Anfield. Από το υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι μάχες στην ουρά της βαθμολογίας όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει για πολλούς. Η Sunderland υποδέχεται την Cardiff, η Fulham τη Hull και πιθανές νίκες των γηπεδούχων θα βάλουν σε μπελάδες και άλλες ομάδες μόλις δυο αγωνιστικές πριν το τέλος.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 16.05 LIVERPOOL - CHELSEA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπορεί να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο από τον Μάρτιο αλλά η Bayern κατάφερε πάλι να προκαλέσει την προσοχή των φιλάθλων αυτή τη φορά όμως για τελείως διαφορετικό λόγο. Η μέχρι πρότινος ανίκητη αρμάδα του Guardiola προβληματίζει με το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων εντός και εκτός συνόρων αλλά κυρίως με τις μετριότατες εμφανίσεις της που έχουν ήδη δώσει δικαίωμα για έντονη κριτική εις βάρος του Καταλανού προπονητή. Οι Βαυαροί μετρούν 2 ήττες, μια ισοπαλία και μόλις μια νίκη επί της ουραγού Braunschweig στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Bundesliga ενώ και στο Champions League έχουν μόνο μια νίκη, δυο ισοπαλίες και μια ήττα. Για μια ομάδα που μέχρι πριν από λίγο καιρό έμοιαζε ανίκητη είναι μηνύματα ανησυχητικά και επομένως το αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι με τη Bremen, Σάββατο 16.30, αποκτά ένα ανέλπιστο ενδιαφέρον. Από τα άλλα παιχνίδια ξεχωρίζει το Leverkusen Dortmund, Σάββατο 19.30, με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη στην προσπάθεια τους να διατηρήσουν τη θέση που οδηγεί στο ChL. Καλό παιχνίδι αναμένεται και στη Veltins Arena, Κυριακή 18.30,  ανάμεσα στη γηπεδούχο Schalke και τη Gladbach.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΣΑΒΒΑΤΟ 19.30 BAYER LEVERKUSEN DORTMUND

ΙΣΠΑΝΙΑ

Σε κλίμα πένθους λόγω του θανάτου του Tito Vilanova θα διεξαχθεί η 35η αγωνιστική της Primera. Ο πρόωρος χαμός του 45χρονου πρώην προπονητή της Barcelona και περσινού πρωταθλητή, σκόρπισε θλίψη σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη όπου πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή. Η μνήμη του είναι βέβαιο ότι θα τιμηθεί σε όλα τα γήπεδα της Ισπανίας, όπου ο σεβασμός είναι κανόνας, όπως έγινε χθες βράδυ και στο Palacio de los deportes της Μαδρίτης πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε Real και Ολυμπιακό. Στα αγωνιστικά η πρωτοπόρος Atletico Madrid έχει δύσκολη αποστολή στο Mestalla απέναντι στη Valencia, Κυριακή 18.00, με τους γηπεδούχους να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι και με δεδομένο τη ρεβάνς με τη Sevilla για τα ημιτελικά του Europa είναι ερωτηματικό πως θα παραταχθεί. Η Real με τον αέρα του θριάμβου επί της Bayern υποδέχεται την Osasuna, Σάββατο 21.00, που φέτος έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον στην έδρα της, σκληρό καρύδι για όλους τους μεγάλους και πλέον καίγεται για βαθμούς που θα την κρατήσουν στην κατηγορία. Μεγάλο παιχνίδι στο Madrigal, Κυριακή 22.00, ανάμεσα στη Villareal, που κυνηγά μια θέση στην Ευρώπη και τη Barcelona που θέλει τη νίκη για να εξαντλήσει και τις λίγες πιθανότητες που έχει για τον τίτλο. Παιχνίδι φωτιά και στο San Mames του Bilbao με τη γηπεδούχο Athletic και τη Sevilla να συγκρούονται για τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του ChL.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 20.00 ATHLETIC BILBAO – SEVILLA

ΙΤΑΛΙΑ

Η Roma ήταν η μεγάλη νικήτρια του χθεσινοβραδινού ντέρμπι με τη Milan. Η ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη, που μπήκε ως αλλαγή στο 83΄, έφτασε στη νίκη με δυο γκολ των Pjanic και  Gervinho, ένα σε κάθε ημίχρονο και έμεινε σταθερά δεύτερη και στο κυνήγι της Juventus που αγωνίζεται τη Δευτέρα 21.45, εκτός έδρας με τη Sassuolo. Το βράδυ του Σαββάτου 21,45, η Inter υποδέχεται στο Meazza τη  Napoli, με τους νερατζούρι να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη. Νίκη με κάθε τρόπο θέλει και η Bologna που φιλοξενεί τη Fiorentina, Σάββατο 19.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19.00 BOLOGNA – FIORENTINA

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!