Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ποια μοντέλα προτιμούν πρόεδροι και πρωθυπουργοί.



Υπό το φως των σκανδάλων τηλεφωνικών υποκλοπών που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι ηγέτες των κρατών όλου του κόσμου πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια από ένα απλό κωδικό.

Με τις υπηρεσίες κατασκοπείας ανά τον κόσμο να γίνονται ολοένα και πιο… διεισδυτικές, οι παγκόσμιοι ηγέτες θέλουν να είναι σίγουροι ότι τα δικά τους τηλέφωνα είναι παντελώς απρόσβλητα από hackers και άλλους «εισβολείς», γράφει ο Uber Geek στην ιστοσελίδα wonderfulengineering.com.

Πριν από μερικά χρόνια η πλειοψηφία των ηγετών και ανώτερων κυβερνητικών στελεχών και πολυεθνικών εταιρειών του κόσμου επέλεγε τις συσκευές Blackberry.

Πλέον, το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς κατέχουν οι Apple, Samsung και LG.

Δείτε παρακάτω μερικούς από τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και ποια «έξυπνα» τηλέφωνα επιλέγουν οι ίδιοι:

1. Μπαράκ Ομπάμα, ΗΠΑ

Παρά τις αντιρρήσεις των μυστικών υπηρεσιών, ο Μπαράκ Ομπάμα κράτησε το πολυαγαπημένο του Blackberry. Βέβαια, οι «αρμόδιοι» το «ενίσχυσαν» με βελτιωμένα συστήματα κρυπτογράφησης. Μόνο τα μέλη της οικογένειάς του και τα ανώτατα στελέχη του Λευκού Οίκου γνωρίζουν τον προσωπικό του λογαριασμό email, ενώ σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια ομάδα νεαρών Αμερικανών δεν του επιτρέπεται, για λόγους ασφαλείας, να έχει iPhone.

2. Κιμ Γιονγκ Ουν, Βόρεια Κορέα

Όντας ο ηγέτης μιας χώρας, η οποία δεν έχει πρόσβαση στα προϊόντα τεχνολογίας που παράγονται σε άλλες μεγάλες χώρες και όπου μόλις τα 2 εκατομμύρια από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιμετώπισε καχυποψίες με αφορμή το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ο ίδιος κινητό τηλέφωνο.

Σε μία φωτογραφία του βορειοκορεάτη ηγέτη σε μια σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2013, φαινόταν ένα HTC handset. Σύμφωνα με τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά πάσα πιθανότητα το χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με μέλη της οικογενείας του και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

3. Φρανσουά Ολάντ, Γαλλία

Ο γάλλος πρόεδρος δεν πάει πουθενά χωρίς το iPhone 5 του.

Αρχικά του είχε δοθεί ένα Teorem, που ήταν υπερ-προστατευμένο και ήταν ενισχυμένο με συστήματα κρυπτογράφησης, όμως ο προκάτοχος του Ολάντ, Σαρκοζί, θεωρούσε ότι ήταν δύσχρηστο.

Βέβαια, ο Ολάντ χρησιμοποιεί το iPhone μόνο για προσωπική χρήση και για να επικοινωνεί με την αγαπημένη του Julie Gayet μέσω γραπτών μηνυμάτων.

4. Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι δεν έχει κινητό τηλέφωνο και προτιμά να ενημερώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο… μέσω εγγράφων. Ένα ντοκιμαντέρ για το ρώσο πρόεδρο, είχε δείξει το γραφείο του, μέσα στο οποίο υπήρχαν αρκετά τηλέφωνα μπεζ χρώματος, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς και ως… απαρχαιωμένα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας όμως Ντμίτρι Μεντβέντεφ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα προϊόντα της Apple, ενώ ήταν ένας από τους πρώτους που κράτησαν στα χέρια τους το iPhone 4, το οποίο του είχε δώσει ο ίδιος ο Steve Jobs προτού κυκλοφορήσει επίσημα το μοντέλο.

5. Ναουάζ Σαρίφ, Πακιστάν

Ο τρεις φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν χρησιμοποιεί iPhone και Samsung. Όμως αυτά τα τηλέφωνα ανήκουν σε μέλη του πολύ στενού του περιβάλλοντος. Το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο είναι ένα παλιό Blackberry Bold. Ο Σαρίφ είναι πολύ μεγάλος οπαδός της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας και το χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με τα μέλη της οικογένειάς του και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

6. Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία

Η Μέρκελ έχει δύο τηλέφωνα, ένα από τα οποία έγινε ιδιαίτερα διάσημο όταν… βγήκαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές από την αμερικανική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) που έκανε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το συγκεκριμένο τηλέφωνο ήταν ένα Nokia 6260 Slide, το οποίο η γερμανίδα καγκελάριος χρησιμοποιούσε μόνο για να επικοινωνεί με μέλη του κόμματός της.

Η δεύτερη συσκευή που έχει η Μέρκελ είναι ένα Blackberry Z10, το οποίο είναι ενισχυμένο με ένα ειδικό τσιπ κρυπτογράφησης της Secusmart, και χρησιμοποιείται για κρατικές υποθέσεις.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το προϊόν της είναι απολύτως ασφαλές από επιθέσεις χάκερ.

7. Ματέο Ρέντσι, Ιταλία

Ο Ματέο Ρέντσι δεν κατέχει απλά iPhone, αλλά είναι μεγάλος θαυμαστής της Apple.

Το 2012 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την ηγεσία του κεντροαριστερού δημοκρατικού κόμματος, είχε φτιάξει μια ειδική θήκη με την αναγραφή «Keep calm and rottama». Ο ίδιος υποσχόταν στους οπαδούς του κόμματος ότι θα γκρέμιζε (rottamare) την παλιά ηγεσία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!