Κυριακή 20 Απριλίου 2014



Η Γιουβέντους έκανε το 17/17 στο γήπεδό της με το 1-0 επί της Μπολόνια και οδεύει ολοταχώς προς τον τίτλο. Σερί και η Ρόμα (8/8) μετά από το 1-0 επί της Φιορεντίνα στην Τοσκάνη και προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Η Νάπολι άφησε δύο βαθμούς στο "Φρίουλι" απέναντι στην Ουντινέζε και το 1-1 διατηρεί ανοιχτή τη μάχη της 3ης θέσης μετά από 34 αγωνιστικές στη Serie A. Η Ίντερ νίκησε 2-0 την Πάρμα στο "Ένιο Ταρντίνι" και την άφησε πίσω στη μάχη του Europa League, ενώ η Μίλαν έφτασε τις 5 σερί νίκες με το 3-0 επί της Λιβόρνο. Γκολ ο Παναγιώτης Ταχτσίδης απέναντι στη Λάτσιο.

Το πρώτο γκολ του Πολ Πογκμπά από τα μέσα Ιανουαρίου στη Serie A διατήρησε το 100% της Γιουβέντους στο γήπεδό της και την έστειλε 5 βαθμούς μακριά από τη μαθηματική κατάκτηση του σκουντέτο. Η "γηραιά κυρία" δεν έθελξε με την απόδοσή της, ωστόσο πήρε την ουσία από το1-0 επί της Μπολόνια και το 17/17 την καθιστά τη μοναδική ομάδα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που δεν έχει υποστεί απώλεια στην έδρα της. Ο Γάλλος μέσος, πάντως, θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει από νωρίς, ωστόσο έχασε πολύ καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά (έσωσε ο Τζιανλούκα Κούρτσι). Ο πρώτος σκόρερ των "μπιανκονέρι", Κάρλος Τέβες, έμεινε στον πάγκο και στη θέση του αγωνίστηκε ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, ο οποίος αν και δραστήριος, δεν ήταν ουσιαστικός.
Η ομάδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, ενώ ο τραυματίας Παναγιώτης Κονέ έμεινε εκτός αποστολής) δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν και το γκολ των γηπεδούχων ήταν θέμα χρόνου. Στο 64ο λεπτό, ο Πογκμπά υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή των "ροσομπλού", τη σήκωσε και εξαπέλυσε έναν χαμηλό κεραυνό με το δεξί, για να καταγράψει το 7ο τέρμα του εκτός περιοχής από τα 12 που έχει σημειώσει με τη φανέλα των "μπιανκονέρι". Λίγο αργότερα έχασε κι άλλη ευκαιρία για να σκοράρει, ωστόσο το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.
Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Ίσλα (81' Παντοΐν), Πογκμπά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Γιορέντε, Τζιοβίνκο (88' Βιδάλ)
Μπολόνια (3-5-2): Κούρτσι, Άντονσον (80' Λασάλτ), Σόρενσεν, Κερουμπίν, Γκάριτς, Ίμπσον (70' Παπόνι), Πατζιέντζα (89' Ακουαφρέσκα), Χριστοδουλόπουλος, Μορλέο, Φρίμπεργκ, Κριστάλντο
Ρεπορτάζ και video από όλα τα παιχνίδια http://www.contra.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!