Τρίτη 1 Απριλίου 2014



Ένα από τα πιο συναρπαστικά και συνάμα απρόβλεπτα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών διεξάγεται στην Αγγλία, αφού τον περασμένο Αύγουστο ουδείς μπορούσε να προβλέψει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παλεύει για την έξοδο στο Europa League και -το βασικότερο- η Λίβερπουλ θα χτυπούσε με αξιώσεις τον τίτλο.

Λίβερπουλ - 71 βαθμοί (σε 32 ματς)
Μετά το πέρας 32 αγωνιστικών, η μηχανή παραγωγής γκολ που δημιούργησε ο Μπρένταν Ρότζερς και προέρχεται από οκτώ συνεχόμενες νίκες, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο τις απώλειες των πρωτοπόρων και αναρριχήθηκε στην κορυφή της Premier League.
Ημερομηνίες-σταθμοί, ακόμα και για την ιστορία της Λίβερπουλ, είναι η 13η και η 27η Απριλίου, όπου υποδέχεται Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι αντίστοιχα. Για την παρέα του Λουίς Σουάρες τα δεδομένα είναι απλά: με έξι νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 24 ολόκληρα χρόνια.
Το πρόγραμμα: 6/4 Γουέστ Χαμ (εκτός), 13/4 Μάντσεστερ Σίτι (εντός), 20/4 Νόριτς (εκτός), 27/4 Τσέλσι (εντός), 3/5 Κρίσταλ Πάλας (εκτός), 11/5 Νιούκαστλ (εντός)
 Τσέλσι - 69 βαθμοί (σε 32 ματς)
Δύο διαδοχικές και, κυρίως, απρόσμενες εκτός έδρας ήττες (από Άστον Βίλα και Τσέλσι) έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Τσέλσι, η οποία απώλεσε την κορυφή μετά από μεγάλο διάστημα. Το παράδοξο είναι ότι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" φιλοδώρησε με έξι γκολ την Άρσεναλ και με τέσσερα την Τότεναμ.
Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει, θεωρητικά, πιο εύκολο πρόγραμμα από την Λίβερπουλ από τη στιγμή που εκείνη θα δώσει ένα ντέρμπι (εκείνο στο "Άνφιλντ") και οι "κόκκινοι" δύο, ωστόσο είναι η μοναδική διεκδικήτρια του τίτλου που έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Το πρόγραμμα: 5/4 Στόουκ (εντός), 13/4 Σουόνσι (εκτός), 20/4 Σάντερλαντ (εντός), 27/4 Λίβερπουλ (εκτός), 3/5 Νόριτς (εντός), 11/5 Κάρντιφ (εκτός)
 Μάντσεστερ Σίτι - 67 βαθμοί (σε 30 ματς)
H πιο ευνοημένη της τριάδας είναι η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ναι μεν έχει να δώσει δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις, αλλά έχει περιθώριο ήττας αρκεί αυτή να μην γίνει στο ντέρμπι του "Άνφιλντ".
Ένα ακόμα θετικό για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι ότι δεν θα έχει μεσοβδόμαδη υποχρέωση πριν από το κρίσιμο ματς με την Λίβερπουλ, που σημαίνει ότι δεν θα υποστεί επιπλέον επιβάρυνση.
Το πρόγραμμα: 5/4 Σαουθάμπτον (εντός), 13/4 Λίβερπουλ (εκτός), 16/4 Σάντερλαντ (εντός), 21/4 Γουέστ Μπρομ (εντός), 27/4 Κρίσταλ Πάλας (εκτός), 3/5 Έβερτον (εκτός), 7/5 Άστον Βίλα (εντός), 11/5 Γουέστ Χαμ (εντός)
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!