Τρίτη 1 Απριλίου 2014


Αρκετά καλά τα πήγαν και αυτή την εβδομάδα οι «Έλληνες της διασποράς». Από τους 31 παίκτες που παρακολουθεί η στήλη οι 17 αγωνίστηκαν είτε βασικοί  είτε ως αλλαγή , 7 ήταν στις αποστολές αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν και  μόλις 7 βρέθηκαν εκτός αποστολής. Παρθενικό γκολ για τον Φετφατζίδη στη Serie A , γκολ και για τον Γιάννη Παπαδόπουλο στην Πολωνία με την Cracovia, στην οποία μεταπήδησε από τον Άρη πριν λίγο καιρό. Ο διεθνής μας μέσος προστέθηκε στη λίστα των παικτών της στήλης όπως επίσης και ο Βαγγέλης Οικονόμου που αγωνίζεται στη Σκωτία και τη Ross county μετά τη σύντομη παρουσία του στη Βέροια. Στα σημαντικά και η μετακίνηση του Βέλλιου από την Everton στην Blackpool υπό τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της περιόδου. Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών στις ομάδες του εξωτερικού:

ΑΓΓΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Το λάθος του την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα με την Q.P.R που έκρινε ουσιαστικά και το αποτέλεσμα, δεν στοίχησε τελικά στον Έλληνα πορτιέρο. Αγωνίστηκε και πάλι βασικός στη νίκη 0-2 επί της Brighton αλλά και μεσοβδόμαδα στην ισοπαλία 2-2 με την Huddersfield.
ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής στην καταδικαστική, κατά πάσα πιθανότητα ,ήττα 1-2 από τη West Ham.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( BLACKPOOL) : Η συνεχιζόμενη απραξία του στην Everton, λόγω κυρίως πληθώρας επιθετικών, οδήγησε στον δανεισμό του μέχρι το τέλος της περιόδου, στην Blackpool, ομάδα που αγωνίζεται στην Championship. Με την μετακίνηση του και παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις μια προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες, ήρθε άμεσα και η χρησιμοποίηση του στη βασική ενδεκάδα στον εκτός έδρας αγώνα με την Q.P.R που έληξε 1-1. Ο Βέλλιος αγωνίστηκε 66’ λεπτά όταν κι έγινε αλλαγή. Ο νεαρός διεθνής μας έχει μπροστά του 7 αγώνες – ευκαιρίες να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό μιας ομάδας όπως η Everton κι ελπίζουμε να τα καταφέρει.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Εκτός αποστολής αμφότεροι στην νέα εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Everton.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Βασικός στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-3 επί της Stuttgart και μάλιστα με ανατροπή από 2-0 χάρη σε χατ τρικ του Marco Reus.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Εκτός αποστολής και πάλι στη νίκη 2-0 επί της Hertha.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την ουραγό Braunschweig.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Έμεινε στον πάγκο της ομάδας του στην εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 με την Karlsruhe.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Στον πάγκο έμεινε ο Μαλεζάς, εκτός αποστολής ο Γιαννιώτας που αγωνίστηκε με τη Β’ ομάδα, στη λευκή εντός έδρας ισοπαλία με την Ingolstadt.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Μεγάλη νίκη για τη Levante 0-2 μέσα στη Granada, με τον Βύντρα βασικό και τον Καράμπελα στον πάγκο.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Ήττα 0-2 από τη Levante . Ο Καρνέζης έμεινε στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Εκτός αποστολής ο Κονέ λόγω τραυματισμού , βασικός και διακριθέντας ο Χριστοδουλόπουλος στην εντός έδρας ήττα με 0-2 από τη φορμαρισμένη Atalanta.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Μπήκε ως αλλαγή στο 84’ στη νίκη 2-1 επί της Cagliari.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε αλλαγή στο 60’ αλλά αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει στην αποτροπή της ήττας με 3-0 από την Hellasverona.Στην εμβόλιμη όμως 30η αγωνιστική πέτυχε το παρθενικό του γκολ στο 83ο λεπτό  που σφράγισε τη νίκη 2-0 επί της Lazio.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Νίκη μετά από 5 αγωνιστικές για τη Βερόνα με 3-0 επί της Genoa και τον Βαγγέλη Μόρα στο βασικό σχήμα.
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Αγωνίστηκε βασικός στην εύκολη εκτός έδρας νίκη 0-2 επί της Sassuolo.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Στην αποστολή μετά από καιρό αλλά χωρίς να χρησιμοποιηθεί στην ήττα 2-1 από την Torino.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Ήταν στον πάγκο της Spezia στην λευκή ισοπαλία με τη Modena.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) :Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή και στα δυο παιχνίδια που έδωσε η Celtic αυτή την εβδομάδα, αρχικά με την Patrick Thistle 5-1 και στη συνέχεια με τη Ross County 1-1.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΥ. ( ROSS COUNTY) : Ο Βαγγέλης Οικονόμου ανήκε μέχρι τον Γενάρη στο δυναμικό της Βέροιας από όπου μεταγράφηκε τελικά στη Ross County στην οποία είχε αγωνιστεί και πέρυσι για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Ήταν βασικός στην εκτός έδρας   ισοπαλία 1-1 με τη Celtic

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Μπήκε ως αλλαγή στο 57’ στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Den Haag.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Τη συντριβή με 5-1 από την Club Brugge γνώρισε η Lokeren μόλις μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου. Ο Γκαλίτσιος ήταν και πάλι βασικός.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Είδε την ομάδα του από τον πάγκο να κερδίζει 0-2 τη Mechelen για τα play off της Jupiller pro League.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Galatasaray.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Νέα σημαντική νίκη για την ομάδα του διεθνή μας μέσου με 3-1 επί της Antalyaspor . Ο Τζιώλης αγωνίστηκε ως βασικός και πλέον η ομάδα του βλέπει το όνειρο της παραμονής να απέχει μόλις τρεις βαθμούς.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Ξεκίνησε ως βασικός αλλά έγινε αλλαγή στο 66’ στην ήττα 2-0 από την Otelul Galati .

ΠΟΛΩΝΙΑ


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ. (CRACOVIA) : Συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα και γκολ για τον Γιάννη Παπαδόπουλο που μετακόμισε στην Πολωνία και την Κρακοβία τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ισοπαλία 1-1 με την ουραγό Widzew Lodz.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!