Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μια νέα έρευνα της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Amadeus, έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα ταξιδιωτικά δεδομένα, αφαιρώντας από τους Ευρωπαίους τον τίτλο των τουριστών, που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στα ταξίδια τους και δίνοντας τον στους ταξιδιώτες από την Ασία.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία δεδομένα μιλούν για μια έκρηξη στον αριθμό των Κινέζων τουριστών, ενώ οι δαπάνες τους αναμένεται να αγγίξουν τα 753 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023, αυξάνοντας το μερίδιο της περιοχής αυτής σε παγκόσμιες δαπάνες στο 40% από το 25% που ήταν το 2012.
Οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη θα αντιπροσωπεύουν το 34% της παγκόσμιας δαπάνης έως το 2023, πέφτοντας από το 45% που ήταν το 2012, αναφέρει η έκθεση.
"Τα ευρήματα υπογραμμίζουν αυτό που οι περισσότεροι από εμάς ήδη γνωρίζουμε διαισθητικά, ότι έχουμε πραγματικά φτάσει στον ασιατικό αιώνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Angel Gallego, πρόεδρος του Amadeus Asia Pacific και συμπλήρωσε ότι “οι τουρίστες από την Ασία θα συνεχίσουν να αλλάζουν το ταξιδιωτικό σκηνικό και οι επιχειρήσεις πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτούς, αλλιώς κινδυνεύουν.”
Τον Ιανουάριο, η κρατική επιχείρηση China Daily ανέφερε ότι οι Κινέζοι ταξιδιώτες ξόδεψαν 102 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό το 2012, γεγονός που τους καθιστά τους μεγαλύτερους καταναλωτές του κόσμου, μπροστά από τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς τουρίστες.
Παράλληλα, η ροή επισκεπτών από την Ασία προβλέπεται ότι θα αυξηθεί στην επόμενη δεκαετία, με μέσο ετήσιο ρυθμό 15%, σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο 10ετές χρονικό διάστημα και πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.
Η ασιατική οικονομική δύναμη αναμένεται να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος ως η μεγαλύτερη πηγή εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο και είναι έτοιμη να γίνει η μεγαλύτερη εγχώρια ταξιδιωτική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2017.
Τα στοιχεία αυτά είναι αποτέλεσμα της τάσης της μεσαίας τάξης για περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό, γεγονός που οφείλεται και στην απομόνωση της χώρας τον περασμένο αιώνα.
  news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!