Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος μιλάει για απλότητα, σύνεση και ταπεινότητα

Ο Πάπας Φραγκίσκος στα κηρύγματά του μιλάει για την καθαρότητα της ψυχής, την ανάγκη για ταπεινότητα και απλότητα, αποκηρύσσοντας τα πλούτη και τη χλιδή.
Καλεί συχνά τον κόσμο να προσφέρει, να φροντίζει εκείνους που δεν έχουν, ενώ στο μήνυμά του για το Πάσχα τόνισε ότι επιθυμεί μια καθολική Εκκλησία που θα στέκεται στο πλευρό των απλών ανθρώπων, μια Εκκλησία πιο οικουμενική, λιγότερο αυτοαναφορική και εστιασμένη στο ίδιο το Βατικανό.
Το δρόμο που χαράζει, ωστόσο, δε δείχνουν να ακολουθούν καρδινάλιοι και αξιωματούχοι του Βατικανού, οι οποίοι επιλέγουν μία ζωή βουτηγμένη στη χλιδή, με πρώτο τον καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε, πρώην γραμματέα του κράτους του Βατικανού.
Μπορεί ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να επέλεξε ως παπική κατοικία ένα διαμέρισμα μόλις 70 τ.μ., όμως, ο Μπερτόνε προφανώς ασφυκτιά σε τόσο… μικρά διαμερίσματα και προτίμησε να ανακαινίσει χώρο 600 τ.μ.!
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto quotidiano, η ανακαίνιση στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ποντίφικας είναι εξοργισμένος με τον πολυτελή τρόπο διαβίωσης του Μπερτόνε και την επιλογή του να ζήσει σε ένα τέτοιο χώρο.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το διαμέρισμα που καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο, έχει ακόμα και μπάνιο με υδρομασάζ.
Πάντως, δεν είναι η μοναδική περίπτωση του πρώην γραμματέα του Βατικανού που διαλέγει έναν τέτοιο τρόπο… ασκητικής ζωής, καθώς όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα και άλλοι καρδινάλιοι έχουν ανακαινίσει διαμερίσματα 200 τ.μ., δαπανώντας στο σύνολό τους περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν είναι λίγοι όσοι διαθέτουν στα αυτοκίνητά τους ακόμα και ψυγείο για να διατηρεί φρέσκια τη σαμπάνια τους.
«Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει και πως συμπεριφέρονται», δηλώνει ανώνυμη πηγή στην ιταλική εφημερίδα, που αποκαλύπτει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του Βατικανού διατηρεί «επίσημα» δεσμό με νεαρό χορογράφο, αλλά και ότι συνηθίζεται να πραγματοποιούνται γιορτές γύρω από τη σάουνα ενός από τα πολυτελή διαμερίσματα καρδιναλίου.

http://peiraxtiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!