Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Προσφέροντας ακόμα μια γεύση από το πολυαναμενόμενο Εθνικό Μουσείο Zayed, ο Οργανισμός Τουρισμού και Πολιτισμού του Αμπού Ντάμπι σε συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο θα παρουσιάσει μια μοναδική έκθεση με τίτλο “Η ιστορία του κόσμου σε 100 αντικείμενα”.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη έκθεση που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στα εγκαίνια του μουσείου, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2016.
Η έκθεση, θα αποτυπώνει την ιστορία του κόσμου και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε η Μέση Ανατολή σε αυτήν, μέσα από μια ζωντανή παρουσίαση των εκθεμάτων και θα φιλοξενηθεί στο Manarat Al Saadiyat στο Saadiyat Cultural District από την 23 Απριλίου έως τις 2 Αυγούστου, για 100 ημέρες.
Εμπνευσμένη από μια δημοφιλή ραδιοφωνική σειρά του BBC, η συλλογή θα παρουσιάζει προσωπικά αντικείμενα, όπως ένα κινέζικο στολίδι μαλλιών του 3.500 π.Χ., ενώ παράλληλα, θα προβάλει και κάποια χρηστικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν ολόκληρες κοινότητες, όπως ένα γουδοχέρι σε σχήμα πουλιού από την φυλή Παπούα στη Νέα Γουινέα, του 6000­2000 π.Χ.
Αντικείμενα όπως ο εβραϊκός αστρολάβος από την Ισπανία, έχουν σχεδιαστεί για να προάγουν την κατανόηση του ανθρώπου για τον κόσμο, ενώ άλλα αντιπροσωπεύουν τα σωζόμενα λείψανα χαμένων πολιτισμών.
Επιτρέποντας στους επισκέπτες να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και σε όλο τον κόσμο, δίνεται η δυνατότητα να δουν από κοντά πως το ανθρώπινο είδος έχει διαμορφώσει τον κόσμο, αλλά και διαμορφωθεί από αυτόν.
Σε συνδυασμό με μερικά από τα θέματα που θα αναδείξει το Εθνικό Μουσείο Zayed, όπως η πίστη και το Ισλάμ, οι άνθρωποι και η κληρονομιά, η επιστήμη και η μάθηση, η έκθεση θα βοηθήσει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την κοινή αφετηρία των ανθρώπων και να κατανοήσουν την ανάπτυξη των ανθρώπινων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα με την έκθεση, διοργανώνεται ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και σεμιναρίων, συμπεριλαμβανομένης της διάλεξης του Neil MacGregor, διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου στις 22 Απριλίου στις 18:30.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.saadiyatculturaldistrict.ae
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!