Σάββατο 8 Μαρτίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο τελικός του Capital One cup που έφερε αναβολές αγώνων για την Premier League, αυτό το weekend είναι η σειρά του FA Cup, του ιστορικού κυπέλλου Αγγλίας , με τους αγώνες του 6ου γύρου που αφήνει εκκρεμότητες στο πρόγραμμα. Όσον αφορά το κύπελλο την αυλαία ανοίγουν Arsenal και Everton που θα αναμετρηθούν στο Emirates, Σάββατο 14.45, για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά. Αυτό είναι ουσιαστικά και το πιο δυνατό ζευγάρι όχι όμως και το πιο αμφίρροπο αφού τα  Sheffield United-Charlton και  Hull-Sunderland είναι επίσης ανοικτά όπως και το Manchester City-Wigan, σε μια ρεβάνς του περσινού τελικού που είχε λήξει με θρίαμβο-έκπληξη του αουτσάιντερ. Για το πρωτάθλημα ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Chelsea-Tottenham, Σάββατο 19.30, και το ντέρμπι των ουραγών Cardiff-Fulham που θα κρίνει πολλά ειδικά για την ομάδα του Καραγκούνη και Μήτρογλου που θα μείνει και για αυτό το παιχνίδι εκτός.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 14.45 ARSENAL - EVERTON


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Στην αναφορά μας για την προηγούμενη αγωνιστική της Bundesliga είχαμε προτείνει τον αγώνα Bayern-Shalke ως το πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον της ημέρας, λόγω και της αγωνιστικής ανόδου στο δεύτερο γύρο των ‘μπλε’. Οι Βαυαροί βέβαια δεν είχαν την ίδια άποψη και φρόντισαν να τελειώσουν το ματς από τα πρώτα 20 λεπτά όταν και σταμάτησαν στα 4 γκολ . Αυτό που γίνεται φέτος με τη Bayern στη Bundesliga , και όχι μόνο, είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια . Παραθέτουμε κάποιους αριθμούς για να γίνει όσο το δυνατόν πιο κατανοητό το μέγεθος των επιδόσεων της ομάδας του Guardiola. 30 εκτός έδρας αγώνες στη σειρά αήττητοι, έχει σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στα τελευταία 60 παιχνίδια της Bundesliga, είναι αήττητη για 48 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχει 20 πόντους διαφορά από το δεύτερο της βαθμολογίας και συνολικά 65 με 21 νίκες σε 23 αγώνες. Αν βέβαια νομίζετε ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιο ρεκόρ για να λειτουργήσει ως κίνητρο, το μπλοκάκι του Pep λέει άλλα, όπως η υπεράσπιση του treble, η αήττητη σεζόν, η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου από το Μάρτιο, η άμυνα με λιγότερα από 18 γκολ και άλλα πολλά . Έχοντας αυτά υπόψη, όπως και την αγωνιστική εικόνα αυτής της ομάδας δεν θα τολμήσουμε να χαρακτηρίσουμε ντέρμπι το ματς με τη Wolfsburg στο Volkswagen Arena, Σάββατο 16.30, εκεί όπου οι ‘λύκοι’ είναι ιδιαίτερα δυνατοί  αλλά απέναντι σε φυσιολογικές ομάδες. Παρόλα αυτά όμως το προτείνουμε γιατί κάθε αγώνας αυτής της υπερομάδας είναι κι ένα σεμινάριο ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16.30 WOLFSBURG -  BAYERN

ΙΣΠΑΝΙΑ

Όσοι ακολούθησαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόταση μας να παρακολουθήσουν το ντέρμπι της Μαδρίτης πιστεύω να έμειναν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρουσίασαν οι δυο ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι απίστευτης ομορφιάς και έντασης , με ανατροπές, διαιτητικά λάθη, αγωνία και μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη νίκη. Το τελικό 2-2 έφερε νέες ισορροπίες στην κορυφή με τη Real να διατηρεί μεν το προβάδισμα αλλά τη Barcelona να βρίσκεται πλέον μόλις ένα βαθμό πίσω . Η 27η αγωνιστική , λογικά, δεν φαίνεται να κρύβει κάποιες εκπλήξεις που θα προκαλέσουν αλλαγή στην κορυφή αλλά αρκετές ομάδες τις τελευταίες αγωνιστικές με τα αποτελέσματα τους απέναντι στους μεγάλους μας υποχρεώνουν να είμαστε επιφυλακτικοί. Η πρωτοπόρος Real φιλοξενεί την ιδιαιτέρως φορμαρισμένη Levante, Κυριακή 20.00, σε ένα ματς πονηρό αφού η ομάδα των Βύντρα και Καράμπελα έκανε δύσκολη τη ζωή των Μαδριλένων και στο ματς του πρώτου γύρου, 2-3 το τελικό σκορ. Η Barcelona  ταξιδεύει στο Valladolid για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της, Σάββατο 17.00, στον απόηχο της ανακοίνωσης αποχώρησης από την ομάδα του εμβληματικού αρχηγού Carles Puyol αλλά και της απουσίας του Iniesta λόγω του οικογενειακού δράματος με τη σύζυγο του , που απέβαλε . Η Atletico έχει δύσκολη αποστολή στο Balaidos απέναντι στη Celta του Luis Enrique, Σάββατο 21.00. Ενδιαφέρον και το παιχνίδι  Valencia-Bilbao, Κυριακή 22.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 21.00 CELTA -ATLETICO MADRID

ΙΤΑΛΙΑ

Στους 11 βαθμούς έχει πλέον εκτοξευθεί η διαφορά της Juventus από τη Roma , που έχει βέβαια ένα παιχνίδι λιγότερο, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα το πιθανότερο είναι αυτή η διαφορά να αυξηθεί παρά να μειωθεί. Η ‘Μεγάλη Κυρία’ καλπάζει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς αντίπαλο και σιγά σιγά αρχίζει ίσως να σκέφτεται και το στόχο του Europa Legaue , ο τελικός του οποίου, ως γνωστό, θα γίνει στο γήπεδο της. Εμπόδιο στο δρόμο της για τον τελικό είναι η Fiorentina, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται την Πέμπτη αλλά το ορεκτικό να ξεκινά από την Κυριακή το μεσημέρι, 13.30, όπου οι δυο ομάδες αναμετρώνται για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μεγάλο παιχνίδι στο San Paolo ανάμεσα σε Napoli και Roma, Κυριακή 21.45. Με νίκη οι γηπεδούχοι ξαναμπαίνουν στη μάχη για τη 2η θέση και ουσιαστικά κλειδώνουν τη συμμετοχή τους στο επόμενο Champions League.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ :  ΚΥΡΙΑΚΗ 21.45  NAPOLI - ROMA

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!