Κυριακή 30 Μαρτίου 2014


Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έβγαλαν από το πρόγραμμά τους δύο από τις πιο δύσκολες αποστολές μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση στην τελευταία αγωνιστική και συνεχίζουν ακάθεκτες στη μάχη του τίτλου. Οι "ροχιμπλάνκος" νίκησαν 2-1 την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο με ανατροπή και οι "μπλαουγκράνα" 1-0 την Εσπανιόλ στο ντέρμπι. Επιστροφή στις νίκες για τη Ρεάλ Μαδρίτης που διέλυσε με 5-0 τη Ράγιο Βαγεκάνο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε από την κόλαση στον παράδεισο και με ανατροπή νίκησε 2-1 στο "Σαν Μαμές" την Αθλέτικ Μπιλμπάο,βγάζοντας από το πρόγραμμά της το πιο δύσκολο (θεωρητικά) παιχνίδι μέχρι την επίσκεψή της στο "Καμπ Νόου" στην τελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα, πάντως, δεν εξελίχθηκαν τόσο ευχάριστα για την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, που βρέθηκε να χάνει μόλις στο 5ο λεπτό από τη λόμπα του Ίκερ Μουνιαΐν. Οι Βάσκοι κοίταξαν στα μάτια τους διεκδικητές του τιτλου και παίζοντας καλή άμυνα στην αρχή, έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη. Έχασαν ακόμα μία καλή ευκαιρία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στους "ροχιμπλάνκος".

Ο φετινός Ντιέγκο Κόστα, όμως, δεν σταματιέται εύκολα. Ή και καθόλου, όταν έχει να κάνει με ένα αργό δίδυμο στόπερ σε μία άμυνα που παίζει ψηλά. Ο πολιτογραφημένος Ισπανός ισοφάρισε στο 22ο λεπτό της συνάντησης φτάνοντας τα 25 γκολ στην Primera Division και αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν είχε σκοπό να καταλογίσει πέναλτι (ανατράπηκαν οι Γκαΐθκα Τοκέρο και Κόστα από μία φορά μέσα στις δύο περιοχές), το επόμενο γκολ προήλθε από τον πρώτο σε... ασίστ της Ατλέτικο, τον Κόκε, στο 55ο λεπτό. Η αποβολή του Αϊμερίκ Λαπόρτ στο τέλος έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των φιλοξενουμένων και με τη νίκη τους επέστρεψαν στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.
Το ντέρμπι της Βαρκελώνης τα είχε όλα. Ένταση, συμπλοκές, ευκαιρίες, αμφιλεγόμενες διαιτητικές αποφάσεις, δοκάρι, αποβολή και γκολ του Λιονέλ Μέσι που έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 1-0 επί τηςΕσπανιόλ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλά στο εχθρικό "Κορνεγιά ελ Πρατ", παρά τους ήχους πιθήκου που απηύθυναν ορισμένοι φίλοι των γηπεδούχων σε Νεϊμάρ και Ντάνι Άλβες. Ο πρώτος πρωταγωνίστησε σε αρκετές φάσεις των "μπλαουγκράνα", πάντοτε με αρνητικό πρόσημο και δη σε μία φάση όπου μόνος του και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κίκο Κασίγια. Η ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Χαβιέρ Μαστσεράνο στο 23' και... γκολ σε προσπάθεια του Ντιέγο Κολότο με την μπάλα να σκάει στη γραμμή (στα πρώτα ριπλέι δεν φαίνεται καθαρά εάν έχει περάσει), ο διαιτητής δεν πείστηκε, αλλά ο Σέρχιο Πίντο παρέμεινε σε εγρήγορση, αφού δέχθηκε αρκετή πίεση στο 1ο ημίχρονο.
Οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο δυσκολεύτηκαν να ανταπεξέρθουν στο γρήγορο και ορισμένες φορές δυναμικό παιχνίδι των αντιπάλων τους στα πρώτα λεπτά, αλλά όσο κυλούσε ο χρόνος, έβρισαν τα πατήματά τους. Ο Νεϊμάρ έκανε πάρτι από αριστερά βρίσκοντας διαρκώς χώρους, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός. Η Μπαρτσελόνα άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά από την άλλη, συμπεριλαμβανομένου ενός δοκαριού σχεδόν εξ επαφής του Γεράρδ Πικέ. Στο 77ο λεπτό, σε σέντρα από δεξιά, ο Χάβι Λόπεθ έκανε χέρι (ζήτησε το ίδιο στην κεφαλιά του Νεϊμάρ που προηγήθηκε) και ο Μέσι επέδειξε τη δέουσα ψυχραιμία για να σκοράρει για 22η φορά μέσα στο 2014 (σε 20 παιχνίδια) και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Λίγο αργότερα, η έξοδος του Κασίγια με τα χέρια επέφερε την αποβολή της, οι "μπλαουγκράνα" ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Πέδρο και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε ατμόσφαιρα έντασης και ταυτόχρονα αγαλλίασης για τους φιλοξενούμενους που πάτησαν κορυφή.
Μετά από δύο "χαστούκια" που την "γκρέμισαν" από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε άλλα περιθώρια για απώλειες. Η Ράγιο Βαγεκάνο, η ομάδα που παραδοσιακά... αρνείται να αμυνθεί και να "προδώσει" το στιλ της, της έδωσε τη δυνατότητα για να επιστρέψει στις νίκες και οι "μερένγκες" το έπραξαν με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας με 5-0 και ακολουθώντας κατά πόδας Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό με ατομική ενέργεια κι έφτασε τα 36 τέρματα σε 27 αγώνες τη φετινή σεζόν, ωστόσο δεν κατάφερε να κλέψει την παράσταση.
 Αφενός διότι για περίπου 55 λεπτά οι παίκτες του Πάκο Χέμεθ στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, αφετέρου διότι υπήρχε ο Γκάρεθ Μπέιλ στο γήπεδο. Ο Ουαλός πρωταγωνίστησε αρχικά στην πιο κωμική φάση του παιχνιδιού, όταν σκόνταψε κι ενώ βρισκόταν σε θέση τετ α τετ, ωστόσο στο 2ο ημίχρονο ήταν πιο αποτελεσματικός και με γκολ στο 68' και στο 70' έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα. Νωρίτερα, ο Ντάνιελ Καρβαχάλ σημείωσε το "παρθενικό" τέρμα του στην Primera Division με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο ξυρισμένος Άλβαρο Μοράτα με φοβερό σουτ στο 78'.Ο Άλβαρο Μοράτα είχε υποσχεθεί στα καρκινοπαθή παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Νίνιο Χεσούς" να ξυρίσει το κεφάλι του και αυτή η κίνηση του έφερε γούρι, σημειώνοντας ένα φανταστικό τέρμα.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε video http://www.contra.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!