Κυριακή 30 Μαρτίου 2014


Αρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι ...βολεύτηκαν στο τέλος με το 1-1 στο «Emirates», όμως έχασαν έδαφος και έδωσαν χαρά στην Λίβερπουλ.
Αν και η ισοπαλία δεν έκανε ουσιαστικά σε καμία ομάδα, Αρσέν Βενγκέρ και Μανουέλ Πελεγκρίνι στο τέλος του ματς δεν κυνήγησαν τη νίκη με το τελικό 1-1 να αφήνει τους Gunners επίφοβους ακόμα και για το Champions League, ενώ οι Citizens μπορούν να δουν την Λίβερπουλ με μεγαλύτερο φόβο αφού πλέον είναι στο +1 με μόνο ένα ματς περισσότερο.
Καλύτερα μπήκε στο ματς η Μάντσεστερ Σίτι και προσπάθησε να κάνει ότι και κόντρα στην Γιουνάιτεντ, όμως το γύρισμα του Ζαμπαλέτα κόπηκε και το αριστερό του Νάβας πέρασε άουτ (3'). Στα επόμενα λεπτά η Αρσεναλ κράτησε μπάλα και προσπάθησε να μεταφέρει το ματς στην περιοχή των Πολιτών, όμως αυτό δεν ήταν εύκολο, αφού μετά το πρώτο τέταρτο η ομάδα του Πελεγκρίνι βρήκε ρυθμό και δεν άργησε να κάνει τη ζημιά. Στο 18' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Σίλβα ο οποίος έδωσε στον Τζέκο, ο Βόσνιος έκανε το σουτ στο δοκάρι, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Ισπανού και εκείνος... ενστικτωδώς σκόραρε για το 0-1.
Το σύνολο του Βενγκέρ προσπάθησε ξανά να αντιδράσει μετά το σοκ και είχε για μικρό διάστημα κατοχή, όμως οι Citizens είχαν και πάλι τον τρόπο να ισορροπήσουν άμεσα την όποια πίεση. Στην τελευταία φάση που αξίζει να σημειωθεί για το πρώτο μέρος, στο 30' το σουτ του Νασρί εκτός περιοχής έπεσε και μπλόκαρε ο Σέζνι.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Με γκολ. Στο 53' μετά τη συρτή σέντρα του Ποντόλσκι από αριστερά, ο Φλαμινί κινήθηκε σαν φορ και με εξαιρετικό τελείωμα από το πέναλτι με το αριστερό έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Ηταν το γκολ Νο1.000 στην Premier League στο Λονδίνο για την Αρσεναλ, το οποίο έβαλε τέλος στα 651 λεπτά που η Σίτι κρατούσε απαραβίαστη την εστία της.
Μετά το γκολ η Αρσεναλ ανέβηκε πάρα πολύ, ήταν σαφώς καλύτερη όμως στην καλύτερη φάση της στο διάστημα που κυριάρχησε ο Χαρτ με τα πόδια έβγαλε σε κόρνερ το τελείωμα του Ποντόλσκι στο τετ α τετ (60'). Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι δύο προπονητές απέσυραν μεσοεπιθετικούς και πέρασαν στο ματς κεντρικά χαφ θέλοντας να σφίξουν τις ομάδες τους και να μην κινδυνεύσουν, κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι το τέλος να υπάρχει μόνο η φάση του 75' που ήταν διαρκείας στα καρέ της Αρσεναλ, με τον Τζέκο να κάνει το σουτ από κοντά όμως να κοντράρεται.

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-0

Λίγες μέρες μετά την ιστορική νίκη σε βάρος των Gunners η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο γκρέμισε τους κόπους μίας ολόκληρης σεζόν χάνοντας από την ομάδα με την χειρότερη επίθεση στην Premier League. Οι Μπλε παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων στο «Σέλχαρστ Παρκ», είναι σίγουρα πολύ τυχεροί που έχασαν μόνο 1-0 αφού οι γηπεδούχοι έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες, όμως η ουσία είναι ότι έσπρωξαν τον τίτλο του πρωταθλητή πιο κοντά στην Μάντσεστερ Σίτι που πλέον είναι στο -3 με τρία ματς λιγότερα. Μοιραίος για την Τσέλσι -αν και όλοι εκτός Τσεχ ήταν τραγικοί- ο captain, Τζον Τέρι, ο οποίος στο 100ό του λονδρέζικο ντέρμπι πέτυχε το αυτογκόλ που έκρινε την αναμέτρηση.
Οπως συνηθίζει στα τελευταία ματς με αντιπάλους μικρότερης δυναμικότητας, η Τσέλσι πέταξε ένα 45λεπτο. Στο 18' ο Σίρλε λίγο έλλειψε να κάνει το 0-1 από το γύρισμα του Αθπιλικουέτα, όμως κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν ποτέ. Η Πάλας είχε υποψίες φάσεις με τον Μπολασί (25', 26') και ζήτησε πέναλτι σε δύο μαρκαρίσματα του Κέιχιλ, το πρώτο στον Ζερόμ από πίσω (30') και το δεύτερο στον Μπολασί (31'). Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο αφού τα σουτ Γιέντινακ πήγαν στον Τσεχ (33', 39') και η κεφαλιά του Τέρι άουτ (40').
Χαμένη φάση από τον Τέρι είχε και το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τον 33χρονο κεντρικό αμυντικό να βλέπει τη μπάλα στα πόδια του μετά από κόρνερ, όμως δεν το πίστεψε και έχασε την ευκαιρία. Στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ζερόμ μετά από σέντρα του Μπολασί πέρασε μόλις έξω και στο επόμενο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους όταν μετά τη σέντρα του Γουορντ από αριστερά ο Τέρι πρόλαβε τον Λέντλεϊ και πέτυχε αυτογκόλ (1-0). Αυτό ήταν μόλις το 20o γκολ της Πάλας στην κατηγορία (τελευταία στη λίστα) και το τέταρτο διαδοχικό που δέχεται η Τσέλσι εκτός έδρας.
Η ομάδα του Μουρίνιο έτρεχε πλέον και δεν έφτανε, ανέβασε τις γραμμές τις και την πίεση και είχε καλές στιγμές με Ιβάνοβιτς (56'), Τέρι (63') και τεράστια ευκαιρία με τον Αζάρ που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σπερόνι, ενώ σε αυτό το διάστημα η Πάλας είχε το διαγώνιο του Πάντσεον χιλιοστά έξω. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, το σύνολο του Τόνι Πιούλις ήταν κίνδυνος-θάνατος στην κόντρα, με τους Μπλε να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Στο 74' ο Ζερόμ είχε δοκάρι σε τετ α τετ με τον Τσεχ, στο 75' το διαγώνιο αριστερό του Λέντλεϊ πέρασε άουτ, στο 79' και το 80' ο Ντικατσόι είδε τον Τσεχ να αποκρούει και στο 82' ο Λέντλεϊ ξανά δεν σημάδεψε σωστά.




Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!