Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τη διαδικασία με την οποία θα απολυθούν οι πρώτοι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι (σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί) περιγράφει σε σημερινή εγκύκλιό του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα καθορίζεται η αντίστοιχη διαδικασία για όσους το καθεστώς διαθεσιμότητας παρατείνεται με βάση το άρθρο 40 του Ν.4250/2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις- Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα- Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α 161) και λοιπές ρυθμίσεις», που δημοσιεύθηκε στο: ΦΕΚ 74/Α/26.3.2014). Υπενθυμίζεται ότι παρατείνεται ο χρόνος διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στις περιπτώσεις που: α) έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 91 του ίδιου ως άνω νόμου Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο υπάλληλος έχει υποβάλει σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξη/μεταφορά του έως την έκδοση των τελικών πινάκων διάθεσης και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμπεριληφθεί σε αυτούς ή β) εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος έχουν εκδοθεί ήδη οι τελικοί πίνακες διάθεσης από το αρμόδιο όργανο και μέχρι τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της πράξης μετάταξης/μεταφοράς του.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο θα πρέπει οι Διευθύνσεις Προσωπικού των υπηρεσιών ή φορέων που διαθέτουν υπαλλήλους, οι οποίοι τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καλούνται εντός 3 εργάσιμων ημερών από τη λήξη του χρόνου διαθεσιμότητας να αποστέλλουν στη Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού του Υ.ΔΙ.Μ.Η.Δ μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 213 1313204, 213 1313397) έγγραφο, στο οποίο θα αποτυπώνονται τα στοιχεία των υπαλλήλων (ΑΦΜ-Επώνυμο-Όνομα).
Μετά τον έλεγχο των σχετικών αρχείων από την Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού, οι υπάλληλοι της περ. β θα διαγράφονται από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Το excel θα επιστρέφεται στη Δ/νση Προσωπικού συμπληρωμένο με τον αντίστοιχο κωδικό διαγραφής για κάθε άτομο ο οποίος (κωδικός) θα αποτελεί περιεχόμενο του προοιμίου της πράξης λύσης της υπαλληλικής σχέσης.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

http://www.aftodioikisi.gr 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!