Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Την ολοκλήρωση των 4.000 διαθεσιμοτήτων ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 25.000 του 2013, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που ξεκίνησε μετά τις 12 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 μ.μ. οριστικοποιήθηκε ότι περίπου 3.000 θα προέλθουν από τους δήμους μέσω της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας και 1.000 από ασφαλιστικά ταμεία.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα αιτήματα των δήμων για κάλυψη κενών θέσεων μέσω των εθελοντικών μετατάξεων ξεπερνούν τις 5.000. Στέλεχη του υπουργείου Εσωτερικών εκφράζουν την άποψη ότι οι όποιοι ποσοτικοί στόχοι έχουν τεθεί θα επιτευχθούν, προσφέροντας επιπλέον «σανίδα σωτηρίας» και στους υπόλοιπους κλάδους. Από την πλευρά τους εκπρόσωποι εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, θεωρούν ότι θα είναι πολύ λίγοι όσοι θελήσουν να θέσουν εαυτόν σε διαθεσιμότητα, έστω για ένα μήνα.
Παράλληλα, στο Συμβούλιο εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα και το σχέδιο στελέχωσης των περισσοτέρων υπουργείων, τα οποία θα αποτυπωθούν σε Προεδρικά Διατάγματα και θα σταλθούν προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Επιπλέον, εγκρίθηκαν οι δράσεις που θα εφαρμοσθούν στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας που θα παρουσιασθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την ερχόμενη εβδομάδα.
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!