Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η επική πρόκριση της Βασιλείας στους οκτώ του Europa League, κόντρα στη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, σε συνδυασμό με τον αναπάντεχο, όπως είχε εξελιχθεί το πρώτο παιχνίδι, αποκλεισμό του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιέπλεξαν την κατάσταση αναφορικά με τη 12η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Τη συγκεκριμένη θέση κατέχει επί του παρόντος η Ελλάδα, αλλά έχει μείνει χωρίς ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σε αντίθεση με τους 13ους Ελβετούς.

Η Βασιλεία έκανε ένα θαύμα, καθώς έμεινε με δέκα παίκτες στο 9', δέχτηκε γκολ από τη Σάλτσμπουργκ και γύρισε εκτός έδρας το παιχνίδι, κερδίζοντας με 2-1, κόντρα σε μια ομάδα που μετρούσε 18 σερί αγώνες αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν η Βασιλεία προκριθεί στους 4 του θεσμού και σημειώσει συνολικά σε τέσσερα παιχνίδια (με την προϋπόθεση ότι προκρίνεται), δύο νίκες, τότε η Ελβετία προσπερνά την Ελλάδα, με τους βαθμούς-μπόνους της πρόκρισης.

Αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς καν τους αγώνες των ημιτελικών, αν η Βασιλεία κερδίσει μέσα-έξω τον αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Για την Ελλάδα υπάρχει το "παράθυρο" της 13ης θέσης, που θα στείλει τον πρωταθλητή της στους ομίλους, αν ο κάτοχος του φετινού Champions League έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στην επόμενη διοργάνωση από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τουλάχιστον δύο από τις οκτώ ομάδες των οκτώ και συγκεκριμένα, για τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν οι μπλε κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο και τερματίσουν τέταρτοι στην Premier League, ενδεχόμενο όχι απίθανο, αφού οι Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ καραδοκούν, ο πρωταθλητής Ελλάδας της σεζόν 2015/16 θα δώσει προκριματικούς αγώνες για την είσοδό του στους χρυσοφόρους ομίλους.

Το ίδιο εξυπακούεται και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που διαφορετικά δε θα βγει καν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, ενώ εξασφαλισμένη δεν μπορεί να θεωρείται και η ντεφορμέ Ντόρτμουντ των πολλών τραυματισμών.

Η κλήρωση του Champions League στις 13:00 στη Νιόν της Ελβετίας και εκείνη του Europa League μία ώρα αργότερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση, η νίκη της Βασιλείας την Πέμπτη αύξησε τη διαφορά Ελβετίας και Ελλάδας για την ερχόμενη σεζόν, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της χώρας μας για την ευρωπαϊκή της εκπροσώπηση τη σεζόν 2016/17.
news.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!