Σάββατο 22 Μαρτίου 2014


ΑΓΓΛΙΑ

31η αγωνιστική της Premier League και τα φώτα συγκεντρώνονται το μεσημέρι, 14.45 μ.μ, του Σαββάτου στο Stamford Bridge για το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Chelsea και Arsenal. Δυο σοβαρές απουσίες για τον Mourinho που δεν μπορεί να υπολογίζει τους Willan και Ramirez ενώ ανάλογα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Wenger με τις απουσίες των Ramsey, Ozil και Wilshire.Ο αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Αλσατό που συμπληρώνει 1000 παιχνίδια στον πάγκο των κανονιέρηδων, εκεί που κάθισε για πρώτη φορά το 1996. Έκτοτε μετράει τρεις κατακτήσεις της Premier League, 4 FA Cup , 15 προκρίσεις στους ομίλους του Champions League και συνεχίζει με κίνητρο πάντα το επόμενο παιχνίδι, όπως λέει ο ίδιος. Η φορμαρισμένη Liverpool λογικά δεν θα έχει προβλήματα στο Cardiff, Σάββατο 17.00, ελπίζοντας σε μια βολική ισοπαλία στο ντέρμπι του Λονδίνου. Την ίδια ώρα η Manchester City υποδέχεται την ουραγό Fulham με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς που θα της διατηρήσουν το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει αφού μπορεί να βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή αλλά έχει τρεις αγώνες λιγότερους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 14.45, CHELSEA ARSENAL

ΙΣΠΑΝΙΑ

Όταν στην Ισπανία υπάρχει Clasico τα πάντα περιφέρονται γύρω από αυτό. Τα τελευταία χρόνια βέβαια οι αναμετρήσεις των δυο ομάδων είναι  συχνές  λόγω Champions league και Copa del Rey αλλά αυτό δεν μειώνει ούτε τη σημασία τους ούτε και τη δίψα των φιλάθλων για παιχνίδια αυτού του επιπέδου. Αυτή τη φορά το πάνω χέρι φαίνεται να το έχει η Real που εμφανίζεται πιο σταθερή σε απόδοση κι έχει επιπλέον και τον αέρα των 4 πόντων σε αντίθεση με τους ασταθείς Καταλανούς που ουσιαστικά παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και μόνο για τη νίκη, όχι βέβαια ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπαιζαν για άλλο αποτέλεσμα. Για τα στατιστικά των El Clasico έχουμε αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις και είναι αναρίθμητα αφού οι Ισπανοί είναι λάτρεις και αυθεντίες στην ανακάλυψη και του πιο απίθανου ρεκόρ. Η ουσία όμως αυτού του αγώνα είναι ότι η Real με νίκη ουσιαστικά βγάζει εκτός διεκδίκησης τη Barcelona,η  ισοπαλία αφήνει ανοικτά μέτωπα ενώ νίκη της Barca βάζει πάλι φωτιά στην κορυφή. Ευνοημένη από οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα είναι η Atletico που ταξιδεύει στη Σεβίλλη για να αντιμετωπίσει την ουραγό Betis, Κυριακή 18.00, εφόσον περάσει με νίκη που είναι και το πιο πιθανό.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΉ 22.00 REAL MADRID BARCELONA

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ημέρα στέψης ( ;) για τη Bayern σε περίπτωση που καταφέρει να περάσει νικηφόρα από τη μαχητική Mainz, Σάββατο 16.30, εννιά αγωνιστικές πριν το τέλος. Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει να σκοντάψουν αρχικά η Dortmund στο Hannover96 και η Schalke που φιλοξενεί την Braunschweig. Αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν για τους Βαυαρούς που ούτως ή άλλως έχουν κλειδώσει τον τίτλο εδώ και καιρό. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει το ντέρμπι της ουράς Stuttgart-Hamburg, δυο ιστορικές ομάδες με τίτλους και διακρίσεις στην πολύχρονη ιστορία τους που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Bundesliga 2.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 16.30 STUTTGAT HAMBURG

ΙΤΑΛΙΑ

Η μάχη ανάμεσα στους δυο χαμένους του Europa League, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του Campionato. Την Κυριακή 19.30, η Napoli υποδέχεται στο San Paolo τη Fiorentina σε ένα ματς που οι φιλοξενούμενοι καίγονται σαφώς περισσότερο για τους βαθμούς της νίκης που θα τους κρατήσουν μέσα στις προνομιούχες  θέσεις. Η Juventus περνά στην πορεία της για τον τίτλο από την έδρα της ουραγού Catania και η Roma δοκιμάζεται στην Βερόνα απέναντι στην Chievo που καίγεται για βαθμούς. Τέλος την Κυριακή 21.45, έχουμε ένα ντέρμπι «φανέλας» ανάμεσα σε Lazio και Milan που βαθμολογικά κυνηγούν χίμαιρες έχοντας μείνει πολύ πίσω από τη διεκδίκηση μιας θέσης που οδηγεί στα Ευρωπαϊκά κύπελλα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ : ΚΥΡΙΑΚΗ 19.30 NAPOLI FIORENTINA


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!