Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Οφείλουμε να το παραδεχτούμε, τα κινητά έχουν μπει τόσο στη ζωή μας που όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε μια εξάρτηση από αυτά.
Τώρα μια νέα εφαρμογή μας επιτρέπει να μετρήσουμε πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτά.
Ψυχολόγοι αλλά και επιστήμονες που ασχολούνται με τους υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης ανέπτυξαν μια εφαρμογή, που ονομάζεται "Mental" και η οποία βοηθά να ελέγξουμε τη χρήση που κάνουμε καθημερινά στο smartphone μας. Επίσης μας αποκαλύπτει αν έχουμε φτάσει στα όρια του εθισμού (ή αν τα έχουμε ξεπεράσει).
Σε μια πιλοτική έρευνα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για να εξετάσουν την τηλεφωνική συμπεριφορά 50 φοιτητών, για μια περίοδο έξι εβδομάδων. Το ένα τέταρτο από αυτούς, χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους, για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα. Μάλιστα οι χρήστες χρησιμοποιούν ελάχιστα το τηλέφωνο για κλήσεις και περισσότερο για άλλες χρήσεις.
Σκοπός της μελέτης είναι να βοηθηθούν οι χρήστες των κινητών να καταλάβουν τη σχέση τους με τη συσκευή τους. Παράλληλα, όλο αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης έρευνας για τη χρήση των κινητών, ώστε να υπάρξουν αξιόπιστα δεδομένα, σε σχέση με το φλέγον αυτό ζήτημα.
Οι ερευνητές θέλουν να εξακριβώσουν τι σημαίνει φυσιολογική χρήση του κινητού και από ποιο σημείο και μετά ξεκινάει η υπερβολή και πώς φτάνουμε στην εξάρτηση. Τη νέα αυτή εφαρμογή μπορούμε να την κατεβάσουμε δωρεάν από το Play Store της Google.

Πηγή: News.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!