Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξαρτημένοι από το κινητό τους.

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βόννης ανέπτυξαν μια εφαρμογή, που ονομάζεται «Μένταλ» και μας βοηθά να διαπιστώσουμε εάν και κατά πόσο είμαστε εξαρτημένοι από αυτό, καθώς και να ελέγχουμε την καθημερινή του χρήση.

«Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί σαν μια ψηφιακή κλίμακα, που δείχνει πόσο πολύ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Μετά μπορείτε να ελέγξετε ποιες εφαρμογές του τηλεφώνου χρησιμοποιείτε περισσότερο, πόσο συχνά καλείτε κόσμο, πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το ίντερνετ», αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Κρίστιαν Μόνταγκ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σε αρχικό στάδιο την εφαρμογή για να εξετάσουν την «τηλεφωνική» συμπεριφορά 50 φοιτητών, για 6 μήνες.

Το ¼ εξ αυτών χρησιμοποιούσαν το τηλέφωνό τους για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα, όχι για κλήσεις αλλά για άλλες χρήσεις.

«Πραγματικά πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός εξάρτησης από πίσω. Πάντα συγκρίνουμε αυτή την συμπεριφορά με όταν παίζουμε τζόγο. Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, υπάρχει πάντα μια θετική έκπληξη, όταν ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας», επισημαίνει ο Κρίστιαν Μόνταγκ.

Τη νέα αυτή εφαρμογή μπορούμε να την κατεβάσουμε δωρεάν από το Play Store της Google.

http://www.onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!