Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Διαθέσιμα στο δικτυακό τόπο του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται τα στοιχεία των μέχρι σήμερα συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Οι κατάλογοι αναρτώνται και στα κατά τόπους δημαρχεία όλης της χώρας. Αναμένεται, βέβαια, στους καταλόγους αυτούς να υπάρξουν και νέες προσθήκες. Δεν έχει γίνει γνωστό, βέβαια, αν η ανάρτηση των ονομάτων των οικογενειακών γιατρών του νέου συστήματος θα γίνει με τον ίδιο τρόπο.

Με τις αλλαγές στον χώρο της υγείας και μετά το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων, πολλοί ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται ότι δυσκολεύονται να βρουν γιατρό που δεν έχει συμπληρώσει το πλαφόν των 400 επισκέψεων το μήνα, ή περιμένουν στις ουρές στο ΕΣΥ ακόμη και για απλή συνταγογράφηση φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα, "μετά το λουκέτο στον ΕΟΠΥΥ εκτρέπονται κάθε μήνα στα νοσοκομεία 1,8 εκατ. ραντεβού, αυξάνοντας κατακόρυφα τη νοσηλευτική κίνηση κατά 30%".

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την σύσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου το οποίο θα έχει την αρμοδιότητα να εγκρίνει τη μετάβαση ασφαλισμένων για νοσηλεία στο εξωτερικό.

Στο ίδιο πλαίσιο συστήνονται Επιτροπές εξωσωματικής , Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, καθώς και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρούν από κοινού στην τοποθέτηση ελεγκτών ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!