Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014


Με τις χειμερινές διακοπές να τελειώνουν, ένα ένα τα πρωταθλήματα των κεντροευρωπαϊκών χωρών, και όχι μόνο, ξαναμπαίνουν στο πρόγραμμα των ποδοσφαιρόφιλων. Αρχή κάνουν αυτή την εβδομάδα η Ολλανδία και το Βέλγιο ενώ  την επόμενη ξεκινά η Bundesliga και η Super Lig της Τουρκίας. Το μενού όπως πάντα πλούσιο με την Premier League να συνεχίζει να συναρπάζει με την εξέλιξη της και τα συνεχή ντέρμπι. Σημαντικά ματς και στην Primera όπου η ισοπαλία στην μονομαχία των συγκάτοικων της κορυφής την προηγούμενη εβδομάδα έφερε τη Real σε απόσταση βολής και εκτόξευσε το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

Οι νίκες όλων των πρωτοπόρων την προηγούμενη αγωνιστική, παρόλο που αγωνίζονταν εκτός έδρας , διατήρησε αναλλοίωτη την κατάσταση στη βαθμολογία της Premier. Οι μικρές διαφορές αλλά και η αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού των περισσοτέρων ομάδων , που έχουν εδώ και καιρό αφήσει το παραδοσιακό «αφελές» βρετανικό ποδόσφαιρο ,κάνουν τις ομάδες πολύ προσεκτικές , παίζουν για το αποτέλεσμα, γεγονός που έχει περιορίσει  στο ελάχιστο τις εκπλήξεις , τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές και αυτή την αγωνιστική αφού η πρωτοπόρος Arsenal υποδέχεται  τη Fulham (Σάββατο 17.00 , OTE Sport 1), η φορμαρισμένη ManCity την Cardiff και η Liverpool την Aston Villa (Σάββατο 19.30, OTE Sport 1). Εξαίρεση στις φαινομενικά εύκολες αποστολές των προηγούμενων αποτελεί η συνάντηση της Chelsea που φιλοξενεί στο Stamford Bridge την προβληματική και ασταθή φέτος Manchester United. Αγωνιστικά η ομάδα του Μουρίνιο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την ManU αλλά η ιστορία και το βάρος της φανέλας δεν μπορεί να αγνοηθεί κάνοντας αυτό το παιχνίδι εξαιρετικά ενδιαφέρον ( Κυριακή 18.00, OTE Sport 1). Δύσκολες αποστολές για Everton και Tottenham, που παραμένουν σχετικά κοντά στην κορυφή αναμένοντας απώλειες, σε West Brom και Swansea αντίστοιχα που ψάχνουν απεγνωσμένα βαθμούς για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Πρώτη αγωνιστική για τον δεύτερο γύρο στην Primera και η μάχη για τον τίτλο αναμένεται με μεγάλη αγωνία. Με Barcelona και Atletico να αισθάνονται πλέον ζεστή την ανάσα της Real που μείωσε στους τρεις,  το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του τίτλου κορυφώνεται. Μια ταχύτητα πιο κάτω όμως μαίνεται και η μάχη για το τέταρτο εισιτήριο του Ch league με Bilbao, Villareal, Sociedad και Sevilla να βρίσκονται σε απόσταση 6 βαθμών μεταξύ τους, και τους Βάσκους του Valverde να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Στην γειτονική πόλη της  Valencia θα είναι η πρώτη έξοδος του 2ου γύρου για τη Barcelona όπου την περιμένει η ανεβασμένη Levante με τους Βύντρα και Καράμπελα. λογικά, στην αρχική της σύνθεση . Η συντριβή του πρώτου γύρου με 7-0 σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί από τους γηπεδούχους που ελπίζουν αυτή τη φορά να σταθούν πιο αξιόμαχοι απέναντι στον Messi , που επέστρεψε ορεξάτος, και την παρέα του , χωρίς όμως τον Neymar που τραυματίστηκε στον αγώνα κυπέλου με τη Getafe και θα απουσιάσει για 3-4 εβδομάδες (Κυριακή 20.00, OTE Sport 2). Δυο ώρες αργότερα (22.00, OTE Sport 2) η Atletico φιλοξενεί τη φορμαρισμένη Sevilla που αγνοεί την ήττα εκτός έδρας από τον Οκτώβριο που είχε χάσει από τη Real . Η εικόνα της ομάδας του Diego Simeone τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλή , παρά τα συνεχή επιτυχή αποτελέσματα, κάτι όμως που είναι φυσικό και αναμενόμενο λόγω του περιορισμένου ρόστερ που διαθέτει. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που ίσως να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Πιο εύκολα λογικά θα είναι τα πράγματα για τη Real που ταξιδεύει στη Σεβίλλη για να αντιμετωπίσει την ουραγό Betis, (Σάββατο 17.00, OTE Sport 2), την οποία όμως ας σημειωθεί ότι «έφτυσε αίμα» για να την καταβάλλει στον πρώτο γύρο με 2-1, χάρη σε ένα γκολ του Isco στο 86’.

ΙΤΑΛΙΑ

Έναρξη δευτέρου γύρου και στο Campionato και αν στον πρώτο γύρο τα φώτα ήταν στραμμένα στο «τρένο» της Roma πλέον αυτά έχουν στραφεί στη Μεγάλη κυρία του Βορρά, τη Juventus, που ασταμάτητη σπάει κάθε ρεκόρ και βαδίζει για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτή την αγωνιστική φιλοξενεί τη Sampdoria  του Sinisa Mihajlovic (Σάββατο 21.45, OTE Sport 1) και οποιαδήποτε απώλεια θα ήταν μεγάλη έκπληξη. Η Roma δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα με τη Livorno (Σάββατο 19.00, OTE Sport 3) σε αντίθεση με τη Napoli που θα δοκιμαστεί στη Bologna που πλέον βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και καίγεται για βαθμούς (Κυριακή 16.00, OTE Sport 3). Δύσκολη έξοδος και για την Inter στη Genoa (Κυριακή 16.00, OTE Sport 2) ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι της Milan με τη Verona στο San Siro, στο πρώτο παιχνίδι της μετά Allegri εποχής με τον Clarence Seedorf στον πάγκο και τον Keisuke Honda να ενισχύει τη μηχανή των ταλαιπωρημένων Rosoneri (Κυριακή 21.45, OTE Sport 1).

Με ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ajax και την PSV ξεκινά και ο δεύτερος γύρος στην Eredivisie της Ολλανδίας ,Κυριακή 17:30, ACTION 24.

Τέλος με τη διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής συνεχίζεται και το πρωτάθλημα της Superleague. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις  Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, Άρης- Ατρόμητος και Βέροια-ΠΑΟ. Το πλήρες πρόγραμμα και οι μεταδόσεις :

Σάββατο 18/1 (15:00): ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, Novasports 2
Σάββατο 18/1 (17:15): ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Novasports 1
Σάββατο 18/1 (19:30): ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΟΚ, Novasports 2
Κυριακή 19/1 (15:00): ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, Novasports 2
Κυριακή 19/1 (17:15): ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, Novasports 3
Κυριακή 19/1 (17:15): ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΞΑΝΘΗ, Novasports 2
Κυριακή 19/1 (17:15): ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, Novasports 4
Κυριακή 19/1 (19:30): ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Novasports 1
Δευτέρα 20/1 (19:30): ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΟΦΗ, Novasports 1


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!