Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Εκτός από τα συνηθισμένα γράμματα, ο ταχυδρόμος θα μας φέρνει τώρα και τα φάρμακα στο σπίτι μας. Ή ακόμη και τα ρούχα από το καθαριστήριο. 

Η νέα υπηρεσία που θα ξεκινήσει από τα ΕΛΤΑ το προσεχές διάστημα θα αφορά αρχικά την Αθήνα και στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.
Επίσης οι ταχυδρόμοι θα εξυπηρετούν πολίτες που είναι ηλικιωμένοι ή ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να αγοράσουν οι ίδιοι τα φαρμακά τους. Ετσι θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.
Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ, Κωστή Μελαχροινό, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς.
Το κόστος χρήσης της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ.
Σε επόμενη φάση, οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ θα παραδίδουν ακόμα και τα ρούχα από το καθαριστήριο ή και τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.
Παράλληλα, από τον επόμενο μήνα τα ταχυδρομικά καταστήματα θα εκδίδουν και προπληρωμένες κάρτες προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να κάνουν ασφαλείς αγορές από το ίντερνετ χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες. Η διαδικασία θα είναι απλή, καθώς ο ενδιαφερόμενος αρκεί να επισκεφτεί ένα ταχυδρομείο όπου και θα υποβάλει σχετική αίτηση προπληρώνοντας το συγκεκριμένο ποσό που επιθυμεί. Όταν οι προπληρωμένες μονάδες τελειώσουν, θα μπορεί να ανανεώσει το ποσό ή να διακόψει την κάρτα.
Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει πιλοτικά και θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα η εφαρμογή του σε όλο το δίκτυο για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη.
Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος track and trace των ΕΛΤΑ με γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο. Στην περίπτωση που επιθυμεί κατ΄οίκον παράδοση, ο πελάτης θα χρεώνεται με ένα ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι και η συμφωνία που έχουν τα ΕΛΤΑ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει την εκτέλεση δρομολογίων Αθήνα - Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά των αντικειμένων του ταχυδρομείου, επιστολών και δεμάτων.

http://www.fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!