Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014


Μια ισοπαλία με δυο νικητές (;) επιφύλασσε το πολυαναμενόμενο ντέρμπι κορυφής της Primera ανάμεσα στην Atletico και τη Barcelona το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο, από 55.000 φιλάθλους, Vicente Calderon της Μαδρίτης. Η δίκαιη μοιρασιά δεν φάνηκε να ενοχλεί κανένα από τους δυο μονομάχους για να μην πούμε ότι τελικά ήταν κάτι που επιδίωξαν αμφότεροι με απόλυτη προσήλωση και συνέπεια στις τακτικές των προπονητών τους. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία  των δυο ομάδων σε ισάριθμα μεταξύ τους παιχνίδια τη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί τα 1-1 και 0-0 των τελικών του Ισπανικού Super Cup.

Ο Diego Simeone παρέταξε την ομάδα του με ότι καλύτερο διαθέτει από πλευράς ρόστερ και με την ίδια αγωνιστική τακτική που την έχει οδηγήσει στο τέλος του πρώτου γύρου να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς, μια συγκομιδή που δεν είχε ούτε όταν κατακτούσε το νταμπλ τη σεζόν 1995-96,  και που μόνο η Barcelona το έχει καταφέρει στην ιστορία της Primera. Αν εξαιρέσει κανείς κάποια πεντάλεπτα πίεσης τα οποία όμως ήταν περισσότερο εκρήξεις ενθουσιασμού της κερκίδας, όλο το υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες του Simeone ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα ψάχνοντας συγχρόνως το λάθος που θα έδινε την ευκαιρία να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και να κλέψουν τη νίκη. Όσοι βέβαια παρακολουθούν τη φετινή Atletico γνωρίζουν ότι αυτό είναι το παιχνίδι της είτε παίζει με τη Barcelona είτε με την Betis, και μέχρι στιγμής έχει δικαιωθεί. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν ρίσκαραν και από τις αντιδράσεις στο τέλος ήταν φανερό ότι ο αρχικός στόχος ήταν η μη ήττα ο οποίος και επετεύχθη.

Από την πλευρά των Καταλανών ο Martino προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους ανέτοιμους Messi και Neymar και να χρησιμοποιήσει τους Pedro και Alexis που διαθέτουν τα τρεξίματα και τις επιστροφές που χρειαζόταν ο συγκεκριμένος αγώνας. Οι Blaugrana  είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά και αυτοί με τη σειρά τους δεν ρίσκαραν κυρίως στον τρόπο της πίεσης ,που αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο ψηλά, προκειμένου να μην υπάρχουν κενοί χώροι για τους γρήγορους επιθετικούς της Atletico. Η είσοδος του Messi συνοδεύτηκε από ακόμα πιο επιφυλακτικό παιχνίδι των γηπεδούχων κάτι που δεν φάνηκε τελικά να ενοχλεί τους παίκτες της Barcelona αφού και αυτοί φαίνονταν μάλλον ικανοποιημένοι από την ισοπαλία.

Θρίαμβος της τακτικής των δυο προπονητών αλλά και απογοήτευση στους χιλιάδες φιλάθλους που περίμεναν κάτι καλύτερο από πλευράς θεάματος . Ήταν όμως μάλλον αναμενόμενο ότι προς τα εκεί , τη σκοπιμότητα δηλαδή , θα πήγαινε το ματς. Η Atletico τα τελευταία παιχνίδια έχει μια πτώση στην απόδοση της και ο Simeone δεν θέλησε να ρισκάρει  μια ήττα που θα σκορπούσε απογοήτευση σε ομάδα και φιλάθλους. Η Barcelona με την ισοπαλία παρέμεινε στην κορυφή και κυρίως κέρδισε χρόνο και ηρεμία μέχρι να επανέλθουν όλοι οι τραυματίες της και να βρεθεί σε φουλ φόρμα.

Από τη λευκή ισοπαλία μπορεί να έμειναν ικανοποιημένοι και οι δυο αλλά ίσως ο μεγάλος και ουσιαστικός νικητής να προκύψει σήμερα σε περίπτωση που η Real καταφέρει να περάσει νικηφόρα από την Espanyol. Η διαφορά θα μειωθεί στους 3 βαθμούς και με τα δυο ντέρμπι να διεξάγονται στη Μαδρίτη η μάχη για τον τίτλο παίρνει φωτιά.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!