Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο της στην Ξάνθη έβαλε προ ημερών η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ στους εργαζόμενους ανακοινώθηκε πως το τμήμα συσκευασίας κλείνει και θα πρέπει να μεταφερθούν στο Πλατύ Ημαθίας.

Πρόκειται για 9 εργαζόμενους που απασχολούνται στο Τμήμα Συσκευασίας, που είναι ότι είχε απομείνει εν λειτουργία στην ΕΒΖ Ξάνθης, ενώ στο σύνολό τους απασχολούνται επί σειρά ετών στο εργοστάσιο.
«Το 2014 δεν μπήκε καθόλου καλά για τον κόσμο της εργασίας. Τις παραμονές των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της ΕΒΖ Ξάνθης ότι πρέπει να μεταφερθούν και να πάνε στο Πλατύ Ημαθίας μια απόφαση που ήταν τελείως ανεξήγητη» αναφέρει ο κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 #.
Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στο Τμήμα Συσκευασίας, που είναι ότι είχε απομείνει εν λειτουργία στην ΕΒΖ Ξάνθης, ενώ στο σύνολό τους απασχολούνται επί σειρά ετών στο εργοστάσιο.
«Υπήρχε δέσμευση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πειραχτούν, δυστυχώς η εταιρία παραμονές των Χριστουγέννων πήρε μια απόφαση που έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τους εργαζόμενους. Τώρα πρέπει να φύγουν και να πάνε στο Πλατύ να νοικιάσουν σπίτια και να μείνουν εκεί. Αυτό μπορεί να το κάνει ένας οικογενειάρχης που δούλευε 30 και 35 χρόνια;» συμπληρώνει ο ίδιος.
Οι εργαζόμενοι κινήθηκαν δικαστικά κατά της παραπάνω απόφασης  καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν στις 5 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο το Πρωτοδικείο Ξάνθης εξετάζοντας την προσφυγή τους για έκδοση προσωρινής διαταγής εκτέλεσης των ασφαλιστικών αποφάνθηκε αρνητικά, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

http://www.fpress.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!