Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Σαν σήμερα, το 1556, σημειώνεται η πιο φονική σεισμική δόνηση όλων των εποχών, στην Κεντρική Κίνα, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 830.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

393 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' ανακηρύσσει συναυτοκράτορά του τον εννιάχρονο γιο του Ονώριο.

1368 - Ο Τσου Γιουαντσάνγκ στέφεται αυτοκράτορας της Κίνας με το όνομα Χονγκγού, ξεκινώντας τη Δυναστεία Μινγκ που κυβέρνησε την Κίνα για τρεις αιώνες.

1510 - Ο 19χρονος βασιλιάς Ερρίκος Η΄ της Αγγλίας εμφανίζεται ινκόγκνιτο στις κονταρομαχίες του Ρίτσμοντ και χειροκροτείται για τον αγώνα του πριν αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

1556 - Σημειώνεται η φονικότερη σεισμική δόνηση όλων των εποχών στην κεντρική Κίνα. Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν 830.000 άνθρωποι.

1579 - Υπογράφεται η Συνθήκη της Ουτρέχτης με την οποία σηματοδοτείται η δημιουργία του κράτους των Κάτω Χωρών.

1719 - Δημιουργία του κρατιδίου του Λιχτενστάιν, στο εσωτερικό της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1822 - Στα Ακόνια Ρεθύμνου, Κρήτες επαναστάτες νικούν τις Οθωμανικές δυνάμεις της περιοχής.

1878 - Ο ελληνικός στρατός, που είχε εισβάλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία δυο μέρες νωρίτερα, υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου, απελευθερώνει τη πόλη του Δομοκού.

1956 - Αποχή από τα μαθήματα αποφασίζουν οι Κύπριοι μαθητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις συμμαθητών τους, που διαδήλωναν υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

1992 - Αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Ελευσίνας. Τα τρία μέλη του πληρώματος, χάνουν τη ζωή τους.

2004 - Το διαστημικό σκάφος Mars Express στέλνει στοιχεία στη Γη, με τα οποία αποδεικνύεται ότι υπάρχει νερό στον Άρη.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!