Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Απλές συμβουλές για να μπείτε, οικογενειακώς, σε μία σωστή ρουτίνα

Δεν υπάρχει λόγος, κάθε πρωί, να αργείτε για το σχολικό ή τις πρώτες ώρες μαθημάτων! Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας και βάλτε τα στην σωστή, πρωινή ρουτίνα ώστε να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη, και να μην χάνετε χρόνο από τις δουλειές σας! Αυτοί είναι οι τρεις κανόνες για να σηκώνεται στην ώρα του από το κρεβάτι.

1) Η πρωινή ρουτίνα πρέπει να υπάρχει
Ρόλος της είναι να επιβεβαιώνετε ότι τα σημαντικά πράγματα γίνονται κάθε μέρα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ελέγξετε τα τηλεφωνήματα ή τα projects που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, είναι, συνήθως, ευκολότερο, να έχετε υπό έλεγχο τις κινήσεις σας, αλλά και όλης της οικογένειας, το πρωί.

2) Σκοπός είναι να εκπληρώνετε τα βασικά
Αν δεν έχετε μία συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα κάνετε αυτά που έχουν σημασία- είτε αυτά είναι να βάλετε τα παιδιά να πλύνουν τα δόντια τους, είτε να υπογράψετε τον έλεγχό τους- ο καλύτερος τρόπος για να ξέρετε ότι θα γίνουν όλα όπως πρέπει είναι να τα κάνετε καθημερινές συνήθειες.

3) Τα χρονικά περιθώρια είναι αυστηρά
Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας να κοιμηθεί 5 λεπτά παραπάνω, ή παραλείψετε ένα από τα απαραίτητα πρωινά βήματα (π.χ. το πρωινό), η πρωινή σας ρουτίνα θα χάσει την ταυτότητά της. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά, πρέπει να είστε απόλυτη, και να μην την διαπραγματεύεστε.

http://www.queen.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!