Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Στείλτε δωρεάν μηνύματα και τηλεφωνήστε ακόμα και στην άλλη άκρη του πλανήτη… χωρίς καμία χρέωση, χάρη στις εφαρμογές που έχουν «χτυπήσει» τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Το κατέβασμα τέτοιων εφαρμογών έχει αυξηθεί κατά 115% μέσα στο 2013, σύμφωνα με την Flurry Analytics, ενώ παράλληλα οι χρήστες απολαμβάνουν άμεση επικοινωνία γεμάτη με emoticons και ζωντανές εικόνες. Παρακάτω θα βρείτε τις 10 πιο διάσημες εφαρμογές για chat messaging, ώστε να επικοινωνείτε με φίλους και γνωστούς… εντελώς δωρεάν!
  
Viber
 
Πάνω από 200 εκατ. χρήστες έχουν λατρέψει το Viber, ένα από τα πιο γνωστά apps που προσφέρει επικοινωνία χωρίς χρέωση. Πιο συγκεκριμένα, δυο χρήστες είναι σε θέση να καλούν ή να στέλνουν μηνύματα, αρκεί να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi ή δεδομένων. Πέρα από το γεγονός ότι δεν απαιτείται κωδικός, το viber αφήνει το χρήστη να στέλνει μηνύματα με φωτογραφίες, κείμενο και stickers, ενώ δίνει την ευκαιρία για ομαδικά μηνύματα μέχρι 15 ατόμων. Τελευταία προσθήκη του… το viber out που προσφέρει φθηνές κλήσεις, ακόμα και σε σταθερά, σε όλο τον κόσμο.

WhatsApp

Το WhatsApp έχει πλέον ξεπεράσει τους 400 εκ. ενεργούς χρήστες το μήνα και έχει αποδειχθεί το πιο διαδεδομένο app τις συσκευές: iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone και Nokia. Μια εφαρμογή που σας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσετε δωρεάν με κάθε επαφή του κινητού σας και εκτός του chat, να ανταλλάξετε βίντεο και φωτογραφίες. Είναι εντελώς δωρεάν για ένα χρόνο, ενώ μετά απαιτείται πληρωμή που φτάνει κοντά στο 1 ευρώ το χρόνο.

Line

Το Line υποστηρίζεται από iOS, Android, Windows Phone 8, BlackBerry, Nokia κ.α. και πέρα από το chat λειτουργεί με τη φιλοσοφία του Facebook. Με άλλα λόγια, έχει πλατφόρμα για ανταλλαγή μηνυμάτων, όπως τα social media και ταυτόχρονα διαθέτει timeline, δωρεάν παιχνίδια και διασκεδαστικά emoticons. Πρόκειται για μια εφαρμογή με Ιαπωνικές «ρίζες» που έχει ως «ατού» την αμεσότητα στην επικοινωνία και την ευκαιρία να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας, περνώντας τις από φίλτρα και εφέ.

Snapchat
 
Μια διαφορετική εφαρμογή για δωρεάν μηνύματα και chat… που επικεντρώνεται στους άπιστους! Ειδικότερα, το Snapchat έχει το «ατού» να αυτοκαταστρέφει τα μηνύματα που δέχεται ο παραλήπτης εντός 10 δευτερολέπτων. Έτσι, είτε λάβετε φωτογραφίες και βίντεο, είτε μηνύματα «ακατάλληλου» περιεχομένου, αυτά θα διαγραφούν άμεσα, χωρίς να αφήνουν κάποιο τρίτο να έχει πρόσβαση στα εισερχόμενα.

MessageMe

Ένα νέο app που ξεκίνησε το 2013 και πρωτοτυπεί όσον αφορά το chatting. Μέσα από το MesssageMe μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες, βίντεο, φωνητικά μηνύματα και αμέτρητους ζωντανούς χαρακτήρες ή αυτοκόλλητα για να χαρίσετε χαμόγελα στο συνομιλητή σας. Πρόκειται για μια ασφαλή και δωρεάν εφαρμογή που απαιτεί ίντερνετ (όπως και οι υπόλοιπες) και είναι διαθέσιμο για το iPhone - iPad και Android συσκευές.

Google Hangouts

Εάν έχετε ήδη ένα λογαριασμό Gmail, το app Hangouts αποτελεί την πιο βολική λύση. Αυτόματα, εισάγει όλες τις επαφές τις συσκευής, ώστε να μπορείτε να συνομιλήσετε με τους γνωστούς και φίλους σας, εύκολα και γρήγορα. Πέρα από τα emoji που κάνουν πιο «ζωντανή» την επικοινωνία σας, στο Hangouts μπορείτε να δείτε πότε οι χρήστες πληκτρολογούν και είναι online ή πότε διάβασαν το μήνυμά σας.

Facebook Messenger
 
Σε περίπτωση που έχετε ήδη λογαριασμό στο Facebook, μη διστάσετε να κατεβάσετε το Facebook Messenger, το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει ανανεωθεί πλήρως. Αφού δηλώσετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας (προαιρετικά) και λάβετε τον κωδικό, θα επικοινωνείτε δωρεάν, όχι μόνο με τους φίλους του Facebook, αλλά και με τις επαφές της συσκευής σας. Κάθε επαφή συνοδεύεται με μια φωτογραφία, ενώ δίπλα υπάρχει ένδειξη… για το εάν ο χρήστης βρίσκεται online ή εκτός σύνδεσης.

Tango

Μέσα από το Tango μπορείτε να στείλετε μηνύματα, να τηλεφωνήσετε ή να ανταλλάξετε αρχεία με κάθε τηλέφωνο Windows Phone, Android και iOS. Παράλληλα, προσφέρει και δωρεάν βιντεοκλήσεις μέσω 3G, 4G και Wi-Fi, είτε ο χρήστης βρίσκεται μπροστά από το smartphone και το tablet του ή στον υπολογιστή του. Χαρακτηρίζεται ως μια εύκολη εφαρμογή που εντοπίζει αυτόματα όσους φίλους σας χρησιμοποιούν ήδη το Tango και δεν απαιτεί username ή κωδικό.

Talkray

Το Talkray μοιάζει με τη λήψη κανονικών μηνυμάτων… με τη διαφορά ότι λειτουργεί εντελώς δωρεάν. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί από την Google ως το “Top Developer”. Με 27 εκατ. χρήστες, το Talkray σας δίνει την ευκαιρία να μοιραστείτε νέες εμπειρίες με τους δικούς σας ανθρώπους. Με αυτό, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα άτομα σε μια κλήση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα και εάν μιλάτε με εξωτερικό. Το «ατού» του είναι ότι δεν περιέχει κρυφές χρεώσεις ή διαφημίσεις…

Kik

Με πάνω από 80 εκατ. χρήστες, το Kik έχει αρκετές ομοιότητες με το WhatsApp, αλλά επιπλέον περιέχει έξτρα emoticons που μπορείτε να κατεβάσετε ανά πάσα στιγμή. Το «συν» της εφαρμογής είναι ότι υποστηρίζει διαφορετικού τύπου κινητά, από iPhone μέχρι Android και Blackberry. Παράλληλα, διαθέτει γρήγορο μηχανισμό λήψης – αναφοράς παράδοσης, καθώς με το πάτημα του “send”, το σύστημα σας ενημερώνει για το εάν ο παραλήπτης διάβασε το μήνυμα ή εάν υπάρχει πρόβλημα στην παράδοσή του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!