Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014


Δυο ήταν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν αυτή την εβδομάδα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Θετικός πρωταγωνιστής ο Λουκάς Βύντρα με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Barcelona και ουσιαστικά χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Αρνητικός ο Παναγιώτης Κονέ  στο παιχνίδι της Bologna με τη Napoli όπου υπέπεσε αρχικά σε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Higuain ενώ στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη αφήνοντας την ομάδα του με 10. Επαναπατρισμών συνέχεια με τον Κώστα Καζναφέρη να επιστρέφει από τη Βουλγαρία και τη Lokomotiv  Plovdiv για λογαριασμό του Πλατανιά Χανίων. Αναλυτικά ο απολογισμός των «ξενιτεμένων» :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Εκτός αποστολής από την ισοπαλία 2-2 με  την Southampton

ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Ήτον και πάλι στην αποστολή της Everton αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Roberto Martinez στην εκτός έδρας ισοπαλία με τη West Brom με 1-1

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Νέα νίκη για την Middlesbrough αυτή τη φορά με 1-0 επί της Charlton και τον Κωνσταντόπουλο να βρίσκεται στον πάγκο, πίσω από τον Shay Given που στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 5.

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ( FULLHAM) : Έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε στην ήττα από την Arsenal με 2-0 στο Emirates.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Απίστευτη εμφάνιση από τους δυο Έλληνες παίκτες στην ισοπαλία  1-1 με τη Barcelona. Ο Βϋντρα πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ με κεφαλιά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του ενώ και στη συνέχεια είχε εξαιρετική απόδοση κλείνοντας κάθε πιθανό διάδρομο στους επιθετικούς της Barca. Φοβερή εμφάνιση και για τον Καράμπελα που εξαφάνισε τον Alexis από τη μεριά του και δημιούργησε αρκετά ρήγματα με τις προωθήσεις του. Ο Σάντος θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού δυο επιπλέον λύσεις για την άμυνα της Εθνικής  δείχνουν σε καλή κατάσταση και παίρνουν συνεχώς παιχνίδια στα πόδια τους και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Στον πάγκο των αναπληρωματικών και πάλι στην λευκή ισοπαλία με την Osasuna.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Για τον Κονέ τα είπαμε, ήταν μια άσχημη εμφάνιση από αυτές που μπορούν αν συμβούν στον καθένα . Σημασία έχει η γρήγορη επάνοδος στις καλές εμφανίσεις τώρα ειδικά που η ομάδα του βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε στον αγώνα στο 78’ και λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίος όταν δυο λεπτά αργότερα  έχασε την μπάλα και ξεκίνησε αντεπίθεση της Napoli που κατέληξε στο 1-2. Ευτυχώς για τη Bologna ήρθε η ισοφάριση με τον Bianchi στο 90’ και σώθηκε ο βαθμός.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Συμμετοχή προσαρμογής για τον Ταχτσίδη που μπήκε ως αλλαγή στο 90’ στην εκτός έδρας νίκη επί της Sassuolo με 0-2

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μεγάλη νίκη για τη Genoa επί της Inter με 1-0 και συμμετοχή του Φετφατζίδη στην αρχική ενδεκάδα. Είχε καλή απόδοση και έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής στο 76’.

ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) : Βασικός και αναντικατάστατος πλέον ο Έλληνας αμυντικός στην ενδεκάδα της HellasVerona που γνώρισε την ήττα στο San Siro από τη Milan με 1-0, χάρη σε ένα πέναλτι του Balotelli  στο 82’ στο ντεμπούτο του Clarence Seedorf στον πάγκο των Rosonero.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Βασικός σε όλο το παιχνίδι και άνετη νίκη με 3-0 επί της  Livorno.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Συμμετοχή στην αποστολή χωρίς να χρησιμοποιηθεί για τον νεαρό αμυντικό από τα Γιάννενα στην εκτός έδρας ήττα από την Atalanta με 1-0.

ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SAMPDORIA) : Εκτός αποστολής στην ήττα με 4-2 από τη Juventus.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTIC) : Εκτός αποστολής και πάλι εν αναμονή των εξελίξεων όσον αφορά την παραμονή του ή όχι στους Κέλτες που , για την ιστορία, πέτυχαν άλλη μια νίκη αυτή τη φορά με 3-0 επί της Motherwell.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Ντεμπούτο με το καλημέρα για τον Θανάση Καραγκούνη στην Ολλανδία. Μπήκε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό του αγώνα με την πρωτοπόρο Vitesse πού κρίθηκε στο 90 με γκολ του Van Aanholt για τους φιλοξενούμενους.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Εκτός αποστολής στην εκτός έδρας νίκη με 0-3 επί της Cercle Brugge

ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Εκτός αποστολής  στην εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Leuven.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!