Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε ομόφωνα ότι είναι συνταγματικές και νόμιμες οι περικοπές των αποδοχών που έγιναν στο προσωπικό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως νόμιμες είναι επίσης και οι περικοπές αποδοχών που έγιναν στο μισθολόγιο των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν προσφύγει ο πρόεδρος και εργαζόμενοι στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου (Ν. 4024/2011) και καθορίζει τις αποδοχές των απασχολούμενων στις Αρχές (επιστημονικό προσωπικό, δικηγόροι κ.λπ.).

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει ο Σύλλογος Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο πρόεδρος και ο β΄ αντιπρόεδρος της επίμαχης Αρχής, Νικ. Βασιλάκος και Μιλτ. Ασλάνογλου, αντίστοιχα και 19 εργαζόμενοι στην ΡΑΕ (12 ειδικοί επιστήμονες και 7 δικηγόροι), καθώς και 90 εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (12 δικηγόροι και 78 ειδικοί επιστήμονες).

Με την προσφυγή τους οι απασχολούμενοι στην ΡΑΕ ζητούσαν να ακυρωθεί η από 28 Φεβρουαρίου 2012 απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, με την οποία καθορίζονται οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού και των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής των Ανεξάρτητων Διοικητικών ή Ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά και παράνομα τα εκκαθαριστικά φύλλα μισθοδοσίας τους, κατά το μέρος που περιεκόπησαν οι αποδοχές τους, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4024/2011.

Ακόμη, οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η από 28.2.2012 υπουργική απόφαση, κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο καθιερώθηκαν οι αποδοχές του ειδικού επιστημονικού προσωπικού της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και η κατάταξη και εξέλιξή του σε μισθολογικά κλιμάκια.

Τέλος, η δημοσίευση των τριών αποφάσεων αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

http://www.enikos.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!