Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο και τέσσερα λίτρα κονιάκ, χρειάστηκε η παρασκευή του μεγαλύτερου κουραμπιέ του κόσμου, που δημιουργήθηκε στο πάρκο του Αστερόκοσμου της ΔΕΘ-HELEXPO, στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας ρεκόρ Γκίνες.

Ο αρχιζαχαροπλάστης Άγγελος Υποκαμισάς, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ πως"ο κουραμπιές, που μεταξύ άλλων περιέχει 20-30 κιλά αμυγδάλων. Έχει σχήμα μισοφέγγαρου και μήκος 3,5 μέτρων, ενώ το τελικό βάρος του θα υπερβαίνει τα 200 κιλά.

Η παρασκευή του ξεκίνησε την Παρασκευή, σε εργαστήριο που "στήθηκε" για αυτόν τον σκοπό στο χώρο της ΔΕΘ, ώστε να μη χρειαστεί να μεταφερθεί. Αρχικά, παρασκευάστηκαν εννέα τμήματα του γιγάντιου γλυκού, σε ισάριθμα καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν και συγκολλήθηκαν πάνω στον πάγκο, όπου και παρουσιάστηκε το τελικό προϊόν.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!