Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ένας 37χρονος καταδικασμένος σε θάνατο στο Ιράν επιβίωσε κατά την εκτέλεσή του και τώρα νοσηλεύεται προκειμένου να αναρρώσει ώστε να… εκτελεστεί ξανά.
Ο λόγος για τον Αλί Ρέζα Μ. που «εκτελέστηκε» την προηγούμενη Τετάρτη δια απαγχονισμού στη φυλακή Μποζνούρντ του Ιράν.
Μετά από 12 λεπτά στην κρεμάλα, θεωρήθηκε νεκρός και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της φυλακής.
Όταν τα μέλη της οικογένειάς του αναζήτησαν το πτώμα του την επόμενη ημέρα, διαπίστωσαν ότι ανέπνεε ακόμα και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
«Μόλις μας ειδοποίησαν ότι εκτελέστηκε πήγαμε να περισυλλέξουμε το πτώμα του για να προετοιμάσουμε την κηδεία του» είπε ένας συγγενής του.
«Όταν φτάσαμε στο νεκροτομείο τον βρήκαμε ζωντανό, γεγονός που έκανε πολύ χαρούμενες τις δύο κόρες του» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ωστόσο, όταν ενημερώθηκαν οι φύλακες ότι ο Αλί Ρέζα Μ. είναι ακόμη ζωντανός, τοποθέτησαν φρουρό έξω από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται εν αναμονή της δεύτερης εκτέλεσής του.
«Του επιβλήθηκε η θανατική ποινή και θα εκτελεστεί μόλις αναρρώσει» τόνισε μέλος του δικαστικού σώματος.
Φέτος, έχουν εκτελεστεί περίπου 560 άνθρωποι στο Ιράν. Από τον Ιούνιο, που ανέβηκε στην εξουσία ο Χασάν Ροχανί, έχουν εκτελεστεί συνολικά 200 άτομα.
Το Ιράν έχει το υψηλότερο ποσοστό εκτελέσεων κρατουμένων ανά κάτοικο παγκοσμίως. Κάθε χρόνο, στη χώρα θανατώνονται περισσότεροι άνθρωποι από οπουδήποτε αλλού στην υφήλιο, με εξαίρεση την Κίνα.
Αναδημοσίευση από euronews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!