Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013


Με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων ολοκληρώθηκαν και οι  ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όλων των ομάδων για το 2013 και πλέον η προσοχή στρέφεται στην κλήρωση της Δευτέρας, όπου υπάρχει ,μετά από τέσσερα χρόνια, και  ελληνικό ενδιαφέρον. Η αποστολή του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολη αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι ομάδες τον Φεβρουάριο.  Νομίζω όμως πως η δήλωση προτίμησης του Michel για ομάδα από το Νησί είναι απόλυτα ρεαλιστική αφού ManU και Chelsea δείχνουν λιγότερο «τρομακτικές» από τις υπόλοιπες  που βρίσκονται στο group των ισχυρών. Μεγάλο και το ενδιαφέρον στην κλήρωση του Europa League με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ και  πολλές βαριές φανέλες  να έχουν μετατρέψει με τη λάμψη τους τη διοργάνωση σε ένα μικρό Champions League. Napoli, Juventus,Lazio και Fiorentina από Ιταλία, η Tottenham από την Αγγλία, Porto και Benfica από Πορτογαλία, ο Ajax, η FC Basel καθώς και οι Ισπανικές Valencia και Sevilla είναι μερικές από τις ομάδες που οι στόχοι τους φθάνουν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Προς το παρόν το αγωνιστικό ενδιαφέρον επιστρέφει στα εθνικά πρωταθλήματα όπου αυτό το weekend έχουμε πλήρες πρόγραμμα. Αναλυτικά :

ΙΣΠΑΝΙΑ
Επιστροφή στις νίκες και στο πρωτάθλημα θα επιδιώξει η Barcelona που υποδέχεται στο Camp Nou την επικίνδυνη φέτος Villareal (Σάββατο 21.00 OTE Sport 2). Οι Καταλανοί ,που μετά την ήττα τους από τη Bilbao απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή, δεν έχουν περιθώρια για εντός έδρας απώλειες με έναν αντίπαλο όμως που παρουσιάζεται πολύ δυνατός εκτός έδρας ( 4-1-2, 10-5 γκολ). Δύσκολο παιχνίδι και για την Atletico που φιλοξενεί την πάντα υπολογίσιμη Valencia (Κυριακή  22.00  OTE Sport 2) ενώ η Real ταξιδεύει στην Παμπλόνα( Σάββατο 17.00,  OTE Sport 4) για να αντιμετωπίσει στο El Sadar την Osasuna  του Javi Gracia που μπορεί να εμφανίζεται αδύναμη αλλά μην ξεχνάμε ότι την 9η αγωνιστική ήταν η πρώτη ομάδα που έκοψε φέτος βαθμούς από τη Barcelona και την κράτησε στο 0-0.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της εντός έδρας ήττας από την ManCity θα επιδιώξει η Bayern που υποδέχεται το αδύναμο φέτος Hamburg (Σάββατο 16.30 OTE Sport 2). Οι Βαυαροί δείχνουν ασταμάτητοι, έχουν εκτοξεύσει τη διαφορά από τη Dortmund στους 10 βαθμούς  και μόνο η Leverkusen ακολουθεί σε απόσταση 4 πόντων έχοντας κι αυτή ένα σχετικά εύκολο παιχνίδι εντός έδρας με την E.Frankfurt  (Κυριακή 18.30 OTE Sport 3). Η Dortmund, που πλέον απειλείται από τη Glandbach που την «έπιασε» στην τρίτη θέση, περνά περίοδο παρατεταμένης κρίσης και το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Hoffenheim Σάββατο 16.30 OTE Sport 3) κάθε άλλο παρά εύκολο μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει. Πολύ ενδιαφέρον και το παιχνίδι Mainz-Glandbach ( Σάββατο 14/12 OTE Sport 5).

ΑΓΓΛΙΑ
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται και αυτή την αγωνιστική οι μάχες κορυφής στην Premier League, στο πιο  αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Μαγνήτης του ενδιαφέροντος το Etihad Stadium του Manchester όπου η City με τον αέρα της μεγάλης νίκης στο Μόναχο, φιλοξενεί την πρωτοπόρο Arsenal (Σάββατο 14.45 OTE Sport 1). Οι κανονιέρηδες έχουν αέρα πέντε βαθμών από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και το πέρασμα από το Μancester αποτελεί ένα πολύ σκληρό τεστ ειδικά για την αμυντική της γραμμή. Η δεύτερη της βαθμολογίας Liverpool αναμένεται να περάσει δύσκολες στιγμές στο White Hart Lane της Tottenham (Κυριακή18.00  OTE Sport 1)που αναζητά μια νίκη για να τη φέρει ξανά κοντά στην κορυφή. Πιθανές απώλειες από τα ντέρμπυ θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι,  Chelsea που παίζει εντός με την αδύναμη Crystal Palace και Everton που θα αντιμετωπίσει την ανανεωμένη Fulham του Γιώργου Καραγκούνη.

ΙΤΑΛΙΑ
Η πρωτοπόρος Juventus , μετά το στραπάτσο της Κων/πολης , στρέφεται στη μάχη του Campionato και την νεοφώτιστη Sassuolo που μάλλον θα πληρώσει τα σπασμένα του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Champions League (Κυριακή 19.30 OTE Sport 1). Μεγάλο ματς στο San Siro μεταξύ Milan και Roma με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη-ώθηση που θα τους ξεκολλήσει από το αγωνιστικό και βαθμολογικό τέλμα (Δευτέρα 21.45 OTE Sport 1).Εξίσου μεγάλο παιχνίδι και στο San Paolo ανάμεσα σε Napoli και Inter (Κυριακή 21.45 OTE Sport 1) που βρίσκονται στο κατόπι των δυο πρωτοπόρων.

Από το πρόγραμμα της Superleague ξεχωρίζουν τα ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Σάββατο 14/12 (15.00): ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΞΑΝΘΗ, Novasports 1
Σάββατο 14/12 (17.15): ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, Novasports 1
Σάββατο 14/12 (19.30): ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, Novasports 2
Κυριακή 15/12 (15.00): OΦΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, Novasports 2
Κυριακή 15/12 (17.15): KAΛΛΟΝΗ – ΠΑΟΚ, Novasports 2
Κυριακή 15/12 (17.15): AΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, Novasports 3
Κυριακή 15/12 (17.15): AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Novasports 4
Κυριακή 15/12 (17.15): ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, Novasports 7
Κυριακή 15/12 (19.30): ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Novasports 1

ΚΑΛΗ  ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  !!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!