Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013


Είχαμε προβλέψει μέσα από τη στήλη "weekend στα γήπεδα" ότι ο αγώνας της Arsenal στο Etihads απέναντι στη ManCity θα ήταν ένα σκληρό τεστ για την αμυντική της γραμμή. Πράγματι η μέχρι πριν από λίγο καλύτερη άμυνα της Premier με μόλις 5 τέρματα παθητικό σε 7 εκτός έδρας παιχνίδια δέχθηκε 6 μαζεμένα από την εκπληκτική και ούτως ή άλλως καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι, διέλυσε με 6-3 την πρωτοπόρο Άρσεναλ στο "Etihad" για την 16η αγωνιστική της Premier League και μείωσε την "ψαλίδα" που χωρίζει τις δύο ομάδες στους 3 πόντους, κάνοντας αποφασιστικό βήμα τίτλου.
Σε μία περίοδο όπου οι 4 πρωτοπόροι θα δώσουν τουλάχιστον 2 παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 6άδα του πρωταθλήματος, οι "πολίτες" είχαν την θεωρητικά πιο δύσκολη αποστολή, απέναντι στην ομάδα που είχε ξεχωρίσει μέχρι αυτό το χρονικό σημείο. 
Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, η ποιότητα του Σέρχιο Αγκουέρο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους και παρά τις προσπάθειες του Θίο Γουόλκοτ (ισοφάρισε στο 31'), οι φιλοξενούμενοι "πονούσαν" αμυντικά και οι παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι το εκμεταλλεύθηκαν. Ο Λοράν Κοσιελνί αποχώρησε τραυματίας σε φορείο (στο τέλος γύρισε στον πάγκο και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό), οι οπισθοχωρημένοι παίκτες έκαναν το ένα λάθος μετά από το άλλο και οι Άλβαρο Νεγρέδο, Φερναντίνιο και Ντάβιντ Σίλβα προσέφεραν τη νότα τους στον θρίαμβο της Σίτι.
Ο Τζακ Γουίλσιερ έκανε χειρονομίες στις εξέδρες, ο Περ Μέρτεζακερ τα είχε με τον Μεσούτ Εζίλ και η ατμόσφαιρα στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ δεν προοικονομούσε επιστροφή στο ματς. Δύο τέρματα που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ αποθάρρυναν πλήρως τους Λονδρέζους, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν σταματούσαν κι έψαχναν νέο τέρμα. Ο Φερναντίνιο με το δεύτερο τέρμα του και ο Γιάγια Τουρέ με πέναλτι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των "πολιτών", που παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, παρά την απόσταση 3 βαθμών από την κορυφή. 
Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Παντιλιμόν, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Νασρί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα (71' Μίλνερ), Αγκουέρο (50' Νάβας), Νεγρέδο
Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί (42' Βερμάλεν), Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Φλαμινί (72' Νιαμπρί), Γουόλκοτ, Εζίλ, Γουίλσιερ, Ζιρού (76' Μπέντνερ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!