Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης για την τύχη των σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ότι θα προσληφθούν 1.050 επιστάτες στο πλαίσιο πράξεων του υπουργείου Παιδείας «Προώθηση της απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε ύστερα από αναφορά των σχολικών φυλάκων Βόλου με την οποία διαμαρτύρονται ότι ενώ εδώ και 13 χρόνια προσφέρουν σημαντικό έργο στη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στην προστασία των μαθητών από εξωσχολικούς παράγοντες και διαθέτουν αρκετό χρόνο στην επιστασία των σχολείων, καταργήθηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αν και την ίδια στιγμή δρομολογείται η πρόσληψη επιστατών μέσω του ΕΣΠΑ.

Ο Κ.Αρβανιτόπουλος επιβεβαίωσε τις ανησυχίες των σχολικών φυλάκων ότι δρομολογείται η αντικατάστασή τους, το οποίο σημαίνει ότι θα χάσουν οριστικά τη δουλειά τους.

Η διαθεσιμότητα για τους σχολικούς φύλακες ξεκίνησε την 13η Ιουλίου του 2013 και λήγει στις 23 Μαρτίου του 2014. Στο διάστημα αυτών των 8 μηνών οι σχολικοί φύλακες θα παίρνουν το 75% του μισθού τους – ο οποίος κατά μέσο όρο είναι γύρω στα 680 ευρώ καθαρά το μήνα – και στη συνέχεια θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση εάν δεν έχουν βρει άλλη θέση απασχόλησης στο Δημόσιο.

Μέχρι τώρα έχουν λάβει την υπόσχεση ότι θα τους αναγνωριστεί τουλάχιστον μία πενταετία ασφάλισης, στα πλαίσια δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες που εργάστηκαν ανασφάλιστοι την περίοδο 2001-2005, για να μπορέσουν 700 έως 800 από αυτούς που πλησιάζουν τα 60 χρόνια να βγουν στη σύνταξη έχοντας συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης. Αλλά ούτε καν αυτό δεν είναι οριστικοποιημένο. Από εκεί και πέρα τους έχει ειπωθεί ότι θα απασχοληθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου (ως τραυματιοφορείς και ως φύλακες κρατουμένων) αλλά ούτε συγκεκριμένος αριθμός μετακινήσεων έχει προσδιοριστεί ούτε διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί.

http://aftodioikisi.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!