Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Περιγραφή

Από τη Χριστουγεννιάτικη Γερμανική παράδοση.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 3 κρόκοι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια ζάχαρη λεμόνι
  • ξύσμα κα χυμό από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. αλεσμένο φουντουκι ή αμύγδαλο
  • 1 φλυτζάνι μαρμελάδα
  • ζάχαρη άχνη.

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Στη μέση του αλευριού ρίχνομε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι σκληρή και τρίβει. Τη βάζουμε σε μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Μετά πέρνουμε κομματάκια ζύμης τα ζυμώνουμε στο χέρι μας να ζεσταθεί η ζύμη και με κουπ πατ κάνουμε στρογγυλά μπισκοτάκια. Από τα μισά αφαιρούμε ένα κυκλάκι από το κέντρο τους και τα κάνουμε σα δεκαρίτσες. Τα ψήνουμε στους 150° για 15 λεπτά. Προσοχή αρπάζουν εύκολα.
  3. Τα βγάζουμε από το φουρνο. Τα ολόκληρα τα αναποδογυρίζουμε και στρώνουμε επάνω τους 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας μας (ταιριάζουν καλύτερα οι κόκκινες μαρμελάδες). Τις δεκαρίτσες τις βάζουμε χώρια και πάνω τους κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη. Ενώνουμε τα δυο κομμάτια και να το μπισκοτάκι μας!!!

Λίγα μυστικά ακόμα


Φαίνονται περίπλοκα;  Δεν είναι. Βέβαια θα έλεγα πως κάποια αρχάρια φίλη μας μπορεί να κουραστεί. Αξίζουν τον κόπο. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!!


Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!