Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την παραμονή των Χριστουγέννων, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα νοτιοδυτικά και νότια τμήματα της χώρας και βαθμιαία στις κεντρικές και ανατολικές περιοχές, ενώ στα λευκά θα ντυθούν τα Χριστούγεννα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτη (24-12-2013), τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο νότιο Ιόνιο και στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, οι οποίες από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία, καθώς και στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
 
Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες ανήμερα των Χριστουγέννων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου, της κεντρικής Στερεάς , της Θεσσαλίας, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Από το απόγευμα της Τετάρτης οι βροχοπτώσεις σταδιακά θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα σταματήσουν.
 
Η θερμοκρασία ανήμερα τα Χριστούγεννα θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -5 έως 12 στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, 3 έως 17 στη δυτική και νότια Ελλάδα και από 7 έως και 18 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.
 
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση έως 5 μποφόρ στα βόρεια τμήματα και έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
 
Από την Πέμπτη το βράδυ αναμένουμε νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, οι οποία θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
 
Ο χάρτης της φωτογραφίας αφορά στην παραμονή των Χριστουγέννων.
Δείτε αναλυτικούς χάρτες με τη χιονόπτωση για τις υπόλοιπες ημέρες των εορτών, στο weather.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!