Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ένας μήνας μας χωρίζει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και γι αυτό πάρτε από τώρα τα μέτρα σας και αφήστε ...χώρο στο σώμα σας για να απολαύσετε χωρίς τύψεις τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Μπορείτε λοιπόν να χάσετε κιλά με μικρές διατροφικές αλλαγές στις συνήθειές σας και ίσως έτσι να μη χρειαστεί να κάνετε δίαιτα πριν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε κάποια διατροφικά tips ώστε όχι μόνο να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας αλλά και να χάσετε κάποιους πόντους από την περιφέρεια:

--Περιορίστε τη μερίδα του βραδινού φαγητού. Δοκιμάστε να σερβιριστείτε σε μικρότερο πιάτο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το βραδινό φαγητό έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει λιπος γιατί δεν κάνουμε πολλές καύσεις.
--Επιλέξτε υγιεινά σνακ για το βράδυ, π.χ. ένα τοστ με γαλοπούλα και όχι τσιπς.
--Μασάτε καλά την τροφή και μην την καταπίνετε χωρίς να την έχετε μασήσει πολύ καλά. Έτσι, ο εγκέφαλος θα πάρει πιο γρήγορα το μήνυμα του κορεσμού και θα έχετε χορτάσει με τη μισή μερίδα.
--Σε κάθε μπουκιά αφήνετε στο πιάτο το πηρούνι, και αφού έχετε μασήσει καλά, ξαναβάλτε μία μπουκιά στο πηρούνι. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα θα έχετε χορτάσει χωρίς να έχετε παραφάει και χωρίς να έχει φουσκώσει το στομάχι σας.
--Αποφύγετε τα παχυντικά φαγητά, όσο είναι δυνατόν. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε βέβαια, περιορίστε τα βάζοντας πρόγραμμα για το πότε θα επιτρέψετε στον εαυτό σας μία παρασπονδία.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!