Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

μόλις 331 άτομα για όλο το νομό Θεσσαλονίκης καλείται η Διεύθυνση Τροχαίας να αντιμετωπίσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη και όλα αυτά την ώρα που σχεδόν καθημερινά λαμβάνουν χώρα ανοιχτές εκδηλώσεις και πορείες, όπου οι ανάγκες αστυνόμευσης είναι αυξημένες.

Την έλλειψη προσωπικού επισήμανε ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τυριακίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το άνοιγμα της Νέας Παραλίας την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Διεύθυνση Τροχαίας λειτουργεί με 150 άτομα λιγότερο προσωπικό από το 2009, αστυνομικοί που καλούνται να καλύψουν τόσο τις θέσεις μέσα στα γραφεία, όσο και να ελέγξουν τους δρόμους της πόλης. «Δεν θέλω να αποποιηθώ τις ευθύνες μου, αλλά με τις υπάρχουσες δυνάμεις που έχουμε προσπαθούμε καθημερινά όσο το δυνατόν ανθρωπίνως να αστυνομεύσουμε το κέντρο της πόλης» τόνισε. Όπως εξήγησε μόνο πέρσι με τους εορτασμούς από τα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης υπήρχαν 584 εκδηλώσεις, πολλές πορείες, γήπεδα, δουλειά που δεν έπρεπε να κάνουμε εμείς σαν Τροχαία, καθώς το έργο μας είναι άλλο, αλλά πρέπει να παίρνουμε μέτρα με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να αστυνομεύσουμε την πόλη» υπογράμμισε.

Χαρακτηριστικό είναι πως όταν λαμβάνει χώρα μια πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός το λιγότερο 60 τροχονόμοι μόνο στις διασταυρώσεις και αν οι πορείες είναι μεγάλες ο αριθμός των αστυνομικών φτάνει τους 150. «Αναγκαζόμαστε να ζητάμε ενισχύσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση και από τα περιφερειακά τμήματα» τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτοί οι 5-10 τροχονόμοι που βλέπετε έξω, να γνωρίζετε ότι είναι ενισχύσεις από τα Μάλγαρα, την Ασπροβάλτα και από τη Χαλκηδόνα». Ο κ. Τυριακίδης ανακοίνωσε πως για την περίοδο των γιορτών αναμένεται να ζητήσει ξανά ενισχύσεις, προκειμένου να υπάρχουν στο κέντρο της πόλης πρωί-βράδυ περίπου 10-15 τροχονόμοι. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία τους, λέγοντας πως «αν δεν έρθουν στη Διεύθυνση Τροχαίας δημοτικοί αστυνομικοί, τότε θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα». 

Έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας

Ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με τα διπλοπαρκαρισμένα έκανε λόγο για έλλειψη κυκλοφοριακής παιδείας από την πλευρά των οδηγών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την περασμένη εβδομάδα που δεν υπήρχαν πορείες – μετά την έγγραφη εισαγγελική παραγγελία- επί τρεις μέρες άντρες της Τροχαίας βγήκαν για ελέγχους στο κέντρο της πόλης. «Μόνο με μια διέλευση από την Τσιμισκή, από την ΧΑΝΘ έως την Πολυτεχνείο διαπιστώθηκαν 150 απλές σταθμεύσεις και 95 αφαιρέσεις πινακίδων» ανέφερε, σημειώνοντας πως «αυτό δεν μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση με τα μέσα που διαθέτει η Διεύθυνση». Σύμφωνα με τον κ. Τυριακίδης, μέσα σε τρεις μέρες διαπιστώθηκαν 503 παραβάσεις για στάθμευση – οι περισσότερες στην Τσιμισκή, στη Ι. Δραγούμη, στην Εθνικής Αμύνης και στη Δωδεκανήσου και 250 αφαιρέσεις πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας.

Πονοκέφαλος για την Τροχαία και οι οδηγοί ταξί

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν στην κυκλοφορία των οχημάτων και τα ταξί, με τον Διευθυντή της Τροχαίας να κάνει λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο. «Έχουν κάνει τη λεωφορειογραμμή πιάτσα, διπλή σειρά τη Τσιμισκή, παρκάρουν όπου θέλουν χωρίς να υπολογίζουν εάν θα δημιουργηθεί πρόβλημα» τόνισε. Όπως είπε, το πρόβλημα δεν είναι η διαπίστωση των παραβάσεων αλλά να βρεθεί μια συνολική λύση. «Το να έχω ένα τροχονόμο πίσω από κάθε οδηγό ταξί δεν είναι λύση, θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, αυτό το χάλι με τα ταξί πρέπει να σταματήσει» διεμήνυσε ο κ. Τυριακίδης.
voria.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!