Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μήπως λατρεύετε τα ταξίδια στην Ευρώπη, αλλά ο μισθός σας δεν φτάνει για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ξενώνα; Η λύση είναι μια: Η φιλοξενία σε σπίτια των ντόπιων στο εξωτερικό! Δεκάδες sites προσφέρουν γνωριμίες με κατοίκους από τη Νότια Αμερική μέχρι το Λονδίνο που σας προσφέρουν τον καναπέ ή το δεύτερο κρεβάτι τους. Η πλειοψηφία των χρηστών είναι πρόθυμη να «ανοίξει» το σπίτι της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας. Τα παρακάτω έξι sites θα σας μεταφέρουν σε έναν κόσμο… που οι ταξιδιώτες προτιμούν τις φθηνές διακοπές και την περιπέτεια!


Πάνω από 3.5 εκατ. μέλη του site βρίσκουν φιλοξενία σε σπίτια του εξωτερικού! Το couchsurfing γεννήθηκε το 2004 και από τότε αποτελεί μια παγκόσμια κοινότητα ταξιδιωτών που μοιάζει με social media. Εάν θέλετε να βρείτε ένα μέρος για να μείνετε ή να μοιραστείτε ένα σαλόνι… μπείτε στο site και επιλέξτε μια από τις 100.000 πόλεις του κόσμου.  Μετά  την εγγραφή του, ο χρήστης είναι σε θέση να πλοηγηθεί σε έναν online κατάλογο με μέλη που ακολουθούνται από βαθμολογίες  και σχόλια των προηγούμενων «συγκάτοικων». Αξίζει να αναφερθεί ότι τα στοιχεία τους ελέγχονται από τους υπεύθυνους του site, ώστε ο ταξιδιώτης να κρίνει ιδανικά το μέρος που θα μείνει!


Πρόκειται για ένα site που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2007 και έχει ως στόχο να συνδέσει τους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες σε μια διαδικτυακή κοινότητα. Είναι όμορφα σχεδιασμένο και εύκολο στη χρήση, αφού αρκεί μόνο να πληκτρολογήσετε τον προορισμό σας και να επιλέξετε την ημερομηνία που θα βρίσκεστε π.χ. στο Λονδίνο. Μπορείτε να δημιουργήσετε το προφίλ με τις φωτογραφίες σας και στη συνέχεια να περιγράψετε τον εαυτό σας. Που ξέρετε, ίσως χρειαστείτε μια παρέα στο εξωτερικό!


Ένα site που δημιουργήθηκε το 2000 στη Γερμανία και θεωρείται το δεύτερο δημοφιλές site «φιλοξενίας» στο ίντερνετ, αφού διαθέτει πάνω από 700.000 μέλη σε 230 χώρες. Απευθύνεται, είτε σε όσους θέλουν να φιλοξενήσουν έναν άγνωστο ή να φιλοξενηθούν, είτε σε όσους ψάχνουν απλά να συναντηθούν με τους ντόπιους της Βραζιλίας. Διαθέτει ομάδες για εύκολη αναζήτηση και για πρόσθετη ασφάλεια, η ιστοσελίδα προτείνει στα μέλη να ελέγχουν τα διαβατήρια των ξένων, αν και αυτό σπάνια συμβαίνει στην πράξη!


Το BeWelcome κατασκευάστηκε το 2007 από εθελοντές-ταξιδιώτες, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα «κοινωνικό μέσο» που να προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ένα εύρος 150 ξένων χωρών.  Πέρα από τα σχόλια που αφήνουν οι χρήστες, κάθε μέλος είναι σε θέση να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους μέσω email ή να περιηγηθεί στις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους. Πολλοί, βέβαια, κάνουν log in στο site, ώστε να ζητήσουν απλά συμβουλές για το ταξίδι τους ή τις πιο οικονομικές προτάσεις στο φαγητό, τη διαμονή και τη διασκέδαση.


Εάν θέλετε να γίνετε φιλοξενούμενος ενός Γάλλου, πρέπει να είστε έτοιμοι να τον φιλοξενήσετε με τη σειρά σας στην Ελλάδα. Το Stay4Free αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά sites στο τουριστικό χώρο, αλλά παραμένει λιγότερο αναπτυγμένο από τα υπόλοιπα. Πρόκειται για μια δωρεάν «περιπέτεια» που ενώνει τους λαούς και προσφέρει διαμονή που θα σας γλιτώσει από τα ακριβά ξενοδοχεία. Εσείς πηγαίνετε στο σπίτι ενός ατόμου στο Παρίσι… και αυτός έρχεται για διακοπές στο δικό σας!


Μια ιστοσελίδα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εύρεση διαμονής… χωρίς ούτε ένα ευρώ! Πρόκειται για ένα πολύ απλό site, με προφίλ που συχνά δεν διαθέτουν φωτογραφίες, αλλά είναι γεμάτα με πληροφορίες. Ιδρύθηκε στην Αυστραλία και ένα από τα «ατού» του είναι ότι μπορεί να στείλει αιτήσεις για διαμονή σε πολλαπλά μέρη με μόνο ένα «κλικ». Αυτό βέβαια, εξοικονομεί χρόνο, αλλά μετατρέπει το σύστημα σε λιγότερο προσωπικό.


Ένα site ανταλλαγής σπιτιών… που σας επιτρέπει να ανταλλάξετε το διαμέρισμα σας στην Αθήνα με μια βίλα στην Τοσκάνη. Η ιστοσελίδα συνδέει τους χρήστες μέσω Facebook και άλλων social media, οδηγώντας χιλιάδες άτομα σε ταξίδια με ελάχιστο budget. Επιτρέπει στα μέλη να ανταλλάσουν μηνύματα, ώστε να οργανώνουν τις ανταλλαγές, ακόμα και μέσα από app των smartphones. Η φιλοξενία συχνά συνοδεύεται από tips για το που να φάτε, που να ψωνίσετε και να χαλαρώσετε. Ωστόσο, αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο κυρίως για όσους ταξιδεύουν αρκετά μέσα στο χρόνο, αφού η ετήσια συνδρομή στο Love Home Swap φτάνει τα $159.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!