Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ενα από τα πιο διάσημα ολυμπιακά μετάλλια βγαίνει σε πλειστηριασμό τις επόμενες ημέρες. Η SCP Auctions που ειδικεύεται σε δημοπρασίες αθλητικών αναμνηστικών εξασφάλισε ένα από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που κατέκτησε ο Τζέσε Οουενς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936 και θα το θέσει σε πλειστηριασμό που θα διαρκέσει από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της SCP Auctions Ντέιβιντ Κόλερ πιστεύει πως το μετάλλιο μπορεί να πουληθεί για περισσότερα από ένα εκατ. δολάρια (περίπου 750.000 ευρώ) γιατί η οικογένεια του Οουεν δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα υπόλοιπα τρία μετάλλια!

«Περιμένουμε μία καλή συμφωνία από το εξωτερικό και ίσως δούμε προσφορές από διάφορα ιδρύματα. Πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αναμνηστικό. Πρόκειται για ένα κομμάτι ιστορίας», υπογράμμισε ο Κόλερ.

Ο Αφροαμερικανός Οουενς είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλια στα 100 μ., 200 μ., 4Χ100 μ. και στο άλμα εις μήκος ενώπιον του Αδόλφου Χίτλερ καταρρίπτοντας τον μύθο του για την ανωτερότητα της Αριας Φυλής.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για αναμνηστικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν τα 655.000 ευρώ που πλήρωσε το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για να αποκτήσει το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα.
tanea.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!