Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013





Φαίνεται πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι αρχικά είχε φανεί για την Adobe μετά από την ηλεκτρονική επίθεση ευρείας έκτασης που δέχθηκε η εταιρία τον Οκτώβριο από hackers.

Σύμφωνα με το blog Sophos Naked Security, η ζημιά για την Adobe ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αρχικά είχε γίνει λόγος για 3 εκατομμύρια λογαριασμούς που υπεκλάπησαν. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στα 38 εκατομμύρια για να έρθει ο Paul Ducklin από τη θυγατρική τής Sophos, Naked Security, να δώσει μια πολύ πιο τρομακτική ερμηνεία για το γεγονός.

Σύμφωνα με τον Ducklin, μια βάση δεδομένων από χρήστες της Adobe “διέρρευσε” online, σε μια ιστοσελίδα που επισκέπτονται συχνά “κυβερνο-εγληματίες” αποκαλύπτοντας μια από τις χειρότερες παραβιάσεις δεδομένων όλων των εποχών.

Ο Ducklin λέει ότι πάνω από 150 εκατομμύρια αρχεία λογαριασμών βρίσκονται σε αυτή την βάση δεδομένων, τα οποία μεταφράζονται σε 10GB δεδομένων εάν το αρχείο αποσυμπιεστεί.

Αφού ανέλυσαν ένα δείγμα από αυτά τα αρχεία, οι ειδικοί της Sophos συμπέραναν ότι η Adobe χρησιμοποιούσε κάποιες αμφιλεγόμενες τεχνικές κωδικοποίησης και απόκρυψης των δεδομένων της.

Η εταιρία από την άλλη παραμένει στον ισχυρισμό για 38 εκατομμύρια λογαριασμούς και δηλώνει ότι οι χρήστες έχουν ενημερωθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάποια περίεργη δραστηριότητα σε κάποιον από τους “ύποπτους” λογαριασμούς, σύμφωνα με την Adobe.

H Last Pass δημιούργησε ένα online εργαλείο που πληροφορεί τους πελάτες της Adobe αν το e-mail τους συμπεριλαμβάνεται στα αρχεία που εκλάπησαν.

pcmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!